11 продукта, които са особено полезни за нашия организъм

Знаете ли, че по форма авокадото прилича на матката и за пълното му съзряване са необходими девет месеца?

Питали ли сте се някога защо някои продукти толкова приличат на органите в тялото ни и защо са полезни именно за тези органи, а не за другите? Не сте ли изненадани от такива съвпадения?

Казват, че на Земята няма нищо излишно или случайно, има причина за всичко, дори и да не знаем за това. Запознайте се с 11 продукта, които могат да подобрят здравето на някои органи.

1.Моркови и очи
Морковите са много важни за нашето здраве, особено за зрението, поради високото съдържание на бета-каротин, холин и витамини А, С, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, К, както и такива минерали като калий, магнезий, желязо, калций и фосфор.

Тези хранителни вещества са от съществено значение за подобряване здравето на очите. Ако отрежете моркова наполовина, ще видите, че моделът на линиите повтаря структурата на човешкото око. Линиите на моркова, които се отклоняват от центъра, наподобяват структурата на зеницата и ириса.

Морковите съдържат много въглехидрати, това е естествен източник на фибри, който не съдържа нито наситени мазнини, нито холестерол. Освен това ниското съдържание на калории (40 калории на 100 грама) превръща морковите в идеален продукт за отслабване.

2.Ягоди и зъби
Както виждате на снимката, ягодата силно прилича на вътрешната структура на зъба. Ягодите не само естествено избелват зъбите и ги заздравяват, но и допринасят за здравето на венците и устната кухина.

3.Джинджифил и стомах
Източната медицина използва джинджифила от векове за лечение на стомашни нарушения. Ако се вгледате внимателно, можете да видите, че корените на джинджифила повтарят формата на стомаха ни.

4.Домат и сърце
Ако срежете домата наполовина, ще видите, че вътре има различни камери за семената. Това много наподобява структурата на сърцето ни.

Доматът е богат на ликопен – растителен пигмент, който предпазва сърцето от различни болести и негативните ефекти на холестерола.

5.Фасул и бъбреци
Външната прилика на боба и бъбрека е очевидна. В допълнение, бобът допринася за естественото почистване на тялото. В традиционната китайска медицина бобът се използва за подобряване работата на бъбреците.

6.Портокал и млечни жлези
Портокалът, лимонът, лаймът и грейпфрутът приличат на закръглената форма на женската гърда. Те също допринасят за естествения лимфен дренаж на млечните жлези и инхибират растежа на раковите клетки в гърдата.

7.Смокини и гениталии
Смокините засилват сексуалното желание и плодовитостта при двата пола. Те допринасят за производството на серотонин – хормона на щастието.

8.Орех и мозък
Смята се, че орехът е идеален за мозъка заради високото си съдържание на омега-3 и омега-9 мастни киселини. Най-изненадващо е, че извивките, гънките и дори формата на черупката са идентични с външния вид на нашия мозък.

Орехите допринасят за развитието на невротрансмитерите и регулират химическия баланс в нашия мозък. Смята се, че редовната консумация на орехи помага за преодоляване на депресията и деменцията.

9.Авокадо и матка
Авокадото наподобява формата на женската матка. Ето още някои интересни наблюдения: авокадото съдържа много фолиева киселина, която е полезна по време на бременността.

Фолиевата киселина също помага за намаляване на риска от цервикална дисплазия – предраково заболяване.

10.Целина и кости
Целината влияе директно върху силата на костите ни. Този зеленчук съдържа много силиций, който укрепва костите. В допълнение, той е богат на калций, друг необходим елемент за нашите кости. Нашите кости, както целината се състоят от 23% натрий.

11.Банан и ръце
Продуктите, съдържащи голямо количество калий, са необходими за доброто кръвообращение и са полезни за предотвратяване на мускулна и ставна дегенерация.

Природата е истинско чудо, тя ни изпраща послания, използвайки езика на сходства, който е лесен за разбиране. Важно е да се научим да наблюдаваме природата, защото чрез разбирането й се научаваме да разбираме и себе си.

Тези 11 продукта са наистина важни за поддържането на оптимално здраве.