НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето какво да направите, ако ви расте кокалче на крака

Ето какво да направите, ако ви расте кокалче на крака

1
Ето какво да направите, ако ви расте кокалче на крака
Ето какво да направите, ако ви расте кокалче на крака

Едно от най-често срещаните женски заболявания е образуването на кокалче на крака. То има наследствен характер и се предава изключително по женска линия. Причина могат да бъдат наранявания на краката и някои биомеханични фактори.

Признак за растящо кокалче е отклонението на палеца навън, като не може да се върне на първоначалното си място. Самото място на появата става червено и се възпалява.

Освен козметичен проблем, то създава болка, което пречи на движението. Ставите започват да се износват, което води до артроза и бурсит.

Днес има модерни устройства, които облекчават болката и популярни рецепти, които действат профилактично.

Ето няколко начина за справяне с изпъкналата кост на крака:

Начин 1
Намажете костта с животинска жлъчка, която се продава в аптеките. Това средство включва активни ензими, които проникват през солевите отлагания през кожата и ги разтварят. Можете също така да намажете възпаленото място с йод. Ефективна е и 15 минутна солна баня при стайна температура.

Начин 2
Можете да поставите върху костта парче речна риба. Курсът на лечение продължава една седмица. Следващата седмица продължете с втриване на масло от ела.

Начин 3
За да ускорите метаболизма и по този начин да се избавите от излишната пикочна киселина, използвайте отвара от бояджийски брош (1 ч.л. на чаша вряла вода), която се приготвя на водна баня за 10 минути. Приемайте два пъти на ден по 100 мл.

Начин 4
Можете да приложите към възпаленото място зелев лист или компреси от репей с терпентин.

Не забравяйте да се консултирате с лекар!

loading...
loading...