НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ето как да се предпазите от чуждата негативна енергия

Ето как да се предпазите от чуждата негативна енергия

1
Ето как да се предпазите от чуждата негативна енергия
Ето как да се предпазите от чуждата негативна енергия

Ето как да се предпазите от чуждата негативна енергия

Преди да започнете да правите, каквото и да било, трябва да сте наясно с понятията “емпатия” и “симпатия”.

Емпатите усещат и разпознават чувствата на другите хора. Именно емпатите поемат голяма част от негативната енергия и не не могат да направят нищо по въпроса. Вероятно всеки е бил в една стая с негативен човек. И дори без да забележите, постепенно започвате да попивате от него отрицателна енергия и да се заразявате с нея.

Но симпатията означава състрадание към другите хора. Сега вече можете да се научите как да отблъсквате лошата енергия от себе си.

Правило номер 1
Първото правило гласи: Невъзможно е да угодите на всички. Има хора, които постоянно се оплакват от други хора, те също могат да се оплакват и от вас. Най-добре е да стоите колкото се може по-далеч от такива личности, защото ще получавате само лоша енергия от тях.

Също така, не забравяйте, че хората са различни. А това не означава, че всеки трябва да обича другия човек или да го търпи. Най-важното е да се научите да обичате себе си и да се защитавате във всяка ситуация.

Правило номер 2
Избирайте приятелите си възможно най-внимателно. В края на краищата, започвайки разговор с тях, последвано от приятелство, вие каните и ги допускате до най-ценното ви – вашата енергия.

Има хора, които първо се представят като ваши приятели, а след това просто избърсват краката си от вас и престават да се съобразяват с вашето мнение. Най-добре е да държите такива хора, колкото се може по-далеч от себе си.

В някои ситуации трябва да сте в състояние да намерите сила да кажете ясно „не“, но и да не загубите човека.

Освен това, има хора, които първо искат нещо, а на следващия ден техните искания се увеличават.

Правило номер 3
Не допускайте паразити до себе си. Паразитът винаги се нуждае от домакин, когото първоначално бавно, но сигурно завладява, а след това просто го подчинява. Така човек, когато получи вниманието на друг човек, започва да черпи от неговата енергия.

Някои приятели идват при вас само, за да разкажат какво се е случило с тях днес или вчера. И когато направят това, цялата негативна енергия се прехвърля на вас.

Кажете, че в момента не ви се слуша всичко това и че искате да оставите този разговор за друг път.

Правило номер 4
Разхождайте се, колкото е възможно, повече на чист въздух. Не забравяйте да започвате деня със сутрешно тичане, а след това седнете някъде на пейка близо до къщата и се наслаждавайте на природата.

Можете, също така, да играете различни игри на открито с приятели или роднини. Винаги дръжте главата си високо вдигната и никога не я навеждайте, защото късметът стои на носа ви и ако се наведете надолу, ще ви се изплъзне.

В живота ви хората непрекъснато ще идват и ще си отиват, а за това ще имат различни причини. Някои ситуации само временно ни изкарват от строя и не знаем как да постъпим. Има и такива ситуации, които, напротив, радикално променят целия ни живот и започваме на чисто.