НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ефикасно домашно средство при чупливи нокти

Ефикасно домашно средство при чупливи нокти

0
Ефикасно домашно средство при чупливи нокти
Ефикасно домашно средство при чупливи нокти

Ефикасно домашно средство при чупливи нокти

Не всеки може да се похвали със здрави нокти. При някои хора започват да се чупят, дори когато пораснат с няколко милиметра.

Маникюрът на такива нокти изглежда, честно казано, отвратително. Разбира се, можете да се опитате да коригирате ситуацията с помощта на фармацевтични препарати, но е по-добре да започнете с ефективни домашни средства за укрепване и растеж на ноктите.

Компреси с чесън
Най-лесният начин е да изтъркате ноктите с чесън, оставете за 30-35 минути, след което изплакнете и изтъркайте с резен лимон. Може да нанесете чеснова каша на ноктите, фиксирайте с превръзка, оставете за 30 минути, изплакнете, нанесете успокояващ крем.

Витамин Е
Универсалното средство за възстановяване и защита на кожата, косата и ноктите. През нощта, нанесете върху нокътната плочка и кутикулата смес от зехтин и бадемово масло и съдържанието на 1-2 капсули витамин Е. Правете това за 10-12 дни.

Нощни процедури
Маските за ръце помагат за възстановяването на кожата, подобряват регенерацията и ускоряват растежа на ноктите.

Много ефектива е следната смес:
бадемово масло – 1 част
рициново масло – 1 част
Витамин Е – 1-2 капсули

Втрийте от сместа в нокътната плочка и кутикулата и разпределете останалото количество по кожата на ръцете. Ако използвате специални ръкавици, процесът ще бъде по-ефективен. Препоръчително е да правите тази маска за 7 дни.