Ето кога да използвате стар и кога пресен корен от джинджифил

Обърнете внимание!
Джинджифилът съдържа повече от 12 вида антиоксиданти и това е основната причина за ефективното лечение на различни заболявания. Подобно на други подправки, той има мощни противовъзпалителни свойства и обикновено се използва за медицински цели.

Тази билка е богат източник на калций, протеини, манган, силиций, пантотенова киселина, етерични масла, фосфор, желязо, фолиева киселина, инозитол, холин, витамин С и витамин В3.

Японците използват пресен джинджифил като подправка за всички ястия. Активното съединение в джинджифила е известно като джинджерол.

Младият джинджифил е пикантен, месест, сочен и ароматен с лек пикантен вкус. Старият джинджифил, от друга страна, е почти сух и влакнест и има по-силен вкус в сравнение с по-младия си колега.

Според едно скорошно проучване, пресният джинджифил има способността да повишава телесната температура, докато старият джинджифил може да я понижи. Ето защо препоръчителен е старият джинджифил.

Консумирайте стария джинджифил през зимата, за да стоплите тялото си.

Кога да използвате пресен джинджифил: при наличие на треска. През лятото – ако обикновено ви е топло през по-голямата част от времето.

Коренът от джинджифил е супер здравословна храна и трябва да я включвате в повечето си сокове, не само за вкус, но и заради многото ползи за здравето!