НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Полезни съвети за грижа за различните видове обувки

Полезни съвети за грижа за различните видове обувки

0
Полезни съвети за грижа за различните видове обувки
Полезни съвети за грижа за различните видове обувки

Полезни съвети за грижа за различните видове обувки

През целия ден краката ни се намират в плен на обувките, често не много удобни! За да облекчите състоянието на краката си, сме подготвили няколко съвета за грижа за обувките и някои практически съвети как да ги носите правилно.

Грижа за обувките

Паста за зъби
Пастата за зъби избелва подметките и белите обувки! Нанесете малко паста върху проблемните зони, оставете за известно време, изтъркайте със стара четка за зъби. В по-тежки случаи, освен това, можете да използвате сапунен разтвор.

Грижа за кожените обувки

Спирт
Има различни средства за грижа за обувките, но малко могат да се сравнят с ефективността на спирта.

Ако на обувката се появи петно, нанесете малко спирт и оставете за 30 минути. Мръсотията ще се изпари!

Грижа за обувките през пролетта

Сода
Содата отлично премахва неприятната миризма и излишната влага, дезинфекцира. Поръсете сода в обувките си за през нощта, а на сутринта обувките ви ще са забележително освежени.

Грижа за велурени обувки

Пила за нокти
Драскотините и ожулванията по велурените обувки могат да бъдат отстранени с помощта на пила за нокти или шкурка.

Грижа за обувките от вътрешната страна

Оцет
Накиснете обувките с неприятна миризма в разтвор на оцет и вода. Можете да натискате обувките с нещо тежко, така че да са потопени напълно в разтвора. Оцетът премахва упоритата миризма и мръсотия, връщайки на обувките представителният им вид.

Грижа за лачените обувки

Вазелин
Лачените обувки ще възвърнат блясъка си, ако ги намажете с вазелин. Вазелинът също ще помогне да се прикрият драскотините.

Премахнете петната от обувките

Царевично нишесте
Тази техника ми е любима. Малко количество от белия прах ще реши всички проблеми!

Царевичното нишесте ще помогне да се отървете от мазни петна по велура и други материали. Втрийте малко прах в петното – нишестето ще абсорбира мазнината, а петното ще изчезне.

Сешоар
Да разтегнете неудобните обувки ще ви помогнат дебелите чорапи и сешоар! Сложете чорапи и неудобните обувки, след това ги загрейте с топъл въздух. Обувките ще се разтегнат!

Лед
Има и друга техника, която ще ви помогне да разтегнете тесните обувки. Напълнете торбички с вода, сложете ги в обувките и поставете обувките във фризера за 20 минути. Обемът на торбичката ще се увеличи, а обувките ще се разширят по размер по естествен начин!

Почистване на подметката

Шкурка
Ако изтъркате подметката на обувката с шкурка, текстурата на подметката ще се промени и сцеплението й с различни повърхности ще се подобри. Тази техника е подходяща за обувки с гумени подметки, както и за обувки на висок ток.

Kак да направите обувките водоустойчиви

Дезодорант
Намажете проблемните зони от вътрешната страна на обувката с дезодорант.

Восък
Изтъркайте повърхността на обувката с восък, след което насочете горещаta струя въздух от сешоарa.

Как да носите обувки на токчета

Лейкопласт
Залепете втория и третия пръст на двата крака с лейкопласт, ще се чувствате по-комфортно на високи токчета. Краката ви ще бъдат по-малко уморени поради правилно разпределеното тегло. Полезна е и ваната за крака със зелен чай след цял ден, прекаран на високи обувки: отпуска краката и тонизира кожата, облекчава подуването на вените!

Пожелаваме ви да имате не само красиви, но и удобни обувки!

Споделете с приятелите си тези полезни съвети!