Чай от риган почиства организма и подобрява храносмилането

Болестите често се появяват без предупреждение и ние обикновено се лекуваме с лекарства. Въпреки това, повечето от тези лекарства имат неприятни странични ефекти, така че много хора прибягват до използване на естествени средства. Днес ще разберете как да подобрите значително здравето си. Природата ни дава средства за справяне с всяка болест. Някои растения съдържат важни витамини и минерали, които могат да възстановят вашето здраве и да излекуват всяка болест. Не трябва да прибягваме до тези средства само когато сме болни – според експертите превантивните мерки са най-доброто лекарство.

Днес ще поговорим за съставката, която присъства във всяка кухня – ригана. Това е подправка, която обикновено се добавя към пици или салати, но не много хора знаят, че тя също има невероятни ползи за здравето. Ето как да приготвите смес, която да възстанови здравето ви:

Съставки:
1 супена лъжица риган на прах или 3 супени лъжици пресни листа риган
300 мл. минерална вода

Приготвяне:
Сложете водата на котлона, отстранете веднага щом достигне точката на кипене. След това добавете риган в чашата и го залейте с гореща вода, оставете да престои за 10 минути. След като се охлади, добавете малко мед и пийте чая 3 пъти седмично, за да подобрите здравето си и да предотвратите много заболявания. Ако използвате чая за лечение на заболяване, препоръчваме да го приемате по 2 пъти на ден 3 пъти седмично. Чаят няма странични ефекти, така че можете спокойно да го пиете, докато всички симптоми изчезнат.

Риганът почиства тялото, има антиоксидантни свойства, забавя процеса на стареене, укрепва костите, има противовъзпалителни свойства, поддържа кожата здрава, предпазва от настинки, подобрява храносмилането, облекчава проблемите с храносмилането.