НАЧАЛО ЗДРАВЕ Диета за отслабване през всеки сезон от годината

Диета за отслабване през всеки сезон от годината

0
Диета за отслабване през всеки сезон от годината
Диета за отслабване през всеки сезон от годината

Тази диета за отслабване е много лесна за изпълнение. Необходимо е само желание.

Вероятно сте чували повече от веднъж, че при ставанет от масата с леко чувство на глад, тялото го ще осъзнае малко по-късно. Предимството на този съвет на първо място е да се елиминира преяждането и раздутият стомах.

Това е основното при диетата “5 супени лъжици”. Опитайте се да намалите количеството консумирана храна и бързата загуба на тегло ще ви зарадва. Контролът на порцията ще допринесе за ефективно намаляване на обема на стомаха и няма да ви преследва постоянно чувство на глад.

Една порция храна трябва да бъде 150-200 г или 5 супени лъжици. Няма строги диетични ограничения, но за най-добър резултат си струва да се изключат от менюто сладкиши, шоколад, сладки газирани напитки. Забравете за захарта в чая и кафето.

Между храненията трябва да спазвате интервала от 3 часа. Да се приема храна с вода или други напитки не се препоръчва – това допринася за разтягането на стомашните стени.

Показателите са изненадващи. След първата седмица на диета “5 супени лъжици”, ще можете да се отървете от около 3 кг излишно тегло. Това е периодът на така нареченото преструктуриране на тялото, за да работи правилно.

Навикът да се яде много, се усеща и може да почувствате лек глад след всяко хранене.

През втората седмица се регулира работата на стомашно-чревния тракт. Лекотата в тялото, вълната на силата, блестящата кожа и дори минус 4 кг – е доста очакван резултат.

До края на третата седмица метаболизмът ще бъде на правилното ниво, практически няма нужда от сладко и губите до 4 кг.

Четвъртата седмица е последна. Обемите на тялото са намалели значително, а вие нямате желание вече за големи порции. Дробното хранене се е превърнало в норма и сте загубили още 3 кг. Общо за месеца ще се отървете от 14 кг. Какво следва? Опитайте се да ядете на малки порции, вечеряйте не по-късно от 19.00 часа и пийте много вода.

Примерно меню за деня
07:00 ч. – 5 супени лъжици овесени ядки (ориз, елда, пшеница, мюсли). След 30 минути – чай ​​без захар, кафе с мляко или какао.
10:00 ч. – всякакви плодове, плодова салата, кисело мляко с плодове.
13:00 ч. – 5 лъжици елда (картофено пюре, ориз, зеленчукова супа, каша от грах). Протеинов обяд – 200 г риба или 200 г говеждо месо. Можете да комбинирате продукти: например 3 лъжици елда и 2 парчета пиле.
16:00 ч. – 200 грама кисело мляко, или краставица с домати, или 5 супени лъжици пресни марули. Можете да ядете ядки и сушени плодове, можете да си направите малък сандвич с пита хляб и твърдо обезмаслено сирене.
19:00 ч. – 5 лъжици елда, или 200 г риба, или чаша кисело мляко, или 5 супени лъжици задушени зеленчуци.

Такава диета за отслабване лесно се превръща в навик, а загубеното тегло не се връща, защото стомахът не изисква да се яде допълнителна порция.

loading...
loading...