НАЧАЛО ЗДРАВЕ Диета за отслабване през всеки сезон от годината

Диета за отслабване през всеки сезон от годината

Диета за отслабване през всеки сезон от годината
Диета за отслабване през всеки сезон от годината

Тази диета за отслабване е много лесна за изпълнение. Необходимо е само желание.

Вероятно сте чували повече от веднъж, че при ставанет от масата с леко чувство на глад, тялото го ще осъзнае малко по-късно. Предимството на този съвет на първо място е да се елиминира преяждането и раздутият стомах.

Това е основното при диетата “5 супени лъжици”. Опитайте се да намалите количеството консумирана храна и бързата загуба на тегло ще ви зарадва. Контролът на порцията ще допринесе за ефективно намаляване на обема на стомаха и няма да ви преследва постоянно чувство на глад.

Една порция храна трябва да бъде 150-200 г или 5 супени лъжици. Няма строги диетични ограничения, но за най-добър резултат си струва да се изключат от менюто сладкиши, шоколад, сладки газирани напитки. Забравете за захарта в чая и кафето.

Между храненията трябва да спазвате интервала от 3 часа. Да се приема храна с вода или други напитки не се препоръчва – това допринася за разтягането на стомашните стени.

Показателите са изненадващи. След първата седмица на диета “5 супени лъжици”, ще можете да се отървете от около 3 кг излишно тегло. Това е периодът на така нареченото преструктуриране на тялото, за да работи правилно.

Навикът да се яде много, се усеща и може да почувствате лек глад след всяко хранене.

През втората седмица се регулира работата на стомашно-чревния тракт. Лекотата в тялото, вълната на силата, блестящата кожа и дори минус 4 кг – е доста очакван резултат.

До края на третата седмица метаболизмът ще бъде на правилното ниво, практически няма нужда от сладко и губите до 4 кг.

Четвъртата седмица е последна. Обемите на тялото са намалели значително, а вие нямате желание вече за големи порции. Дробното хранене се е превърнало в норма и сте загубили още 3 кг. Общо за месеца ще се отървете от 14 кг. Какво следва? Опитайте се да ядете на малки порции, вечеряйте не по-късно от 19.00 часа и пийте много вода.

Примерно меню за деня
07:00 ч. – 5 супени лъжици овесени ядки (ориз, елда, пшеница, мюсли). След 30 минути – чай ​​без захар, кафе с мляко или какао.
10:00 ч. – всякакви плодове, плодова салата, кисело мляко с плодове.
13:00 ч. – 5 лъжици елда (картофено пюре, ориз, зеленчукова супа, каша от грах). Протеинов обяд – 200 г риба или 200 г говеждо месо. Можете да комбинирате продукти: например 3 лъжици елда и 2 парчета пиле.
16:00 ч. – 200 грама кисело мляко, или краставица с домати, или 5 супени лъжици пресни марули. Можете да ядете ядки и сушени плодове, можете да си направите малък сандвич с пита хляб и твърдо обезмаслено сирене.
19:00 ч. – 5 лъжици елда, или 200 г риба, или чаша кисело мляко, или 5 супени лъжици задушени зеленчуци.

Такава диета за отслабване лесно се превръща в навик, а загубеното тегло не се връща, защото стомахът не изисква да се яде допълнителна порция.