Традиционната китайска медицина казва, че много важно е бадемите да се накисват във вода, а след това да се ядат сутрин обелени.

Бадемите съдържат ензимен инхибитор (молекула, която се свързва с ензимите и намалява тяхната активност) и се деактивира, когато бадемите се накисват във вода.

Този инхибитор, който се намира в тънката външна обвивка на бадемите, пречи на тялото ви да абсорбира всички полезни съставки, които съдържат тези ядки. Затова, преди да ги консумирате, накиснете ги във вода за една нощ, а след това лесно ще ги обелите.

Бадемите са много вкусни, но в същото време полезни и богати на витамини Е, цинк, магнезий и калций. Само 4-5 бадема на ден са достатъчни за да подобрите здравето си и да се заредите с енергия за целия ден.

Накиснете няколко непечени и несолени бадеми във вода и ги оставете да престоят за една нощ. На следващата сутрин ги изяжте.

Бадемите са добри за мозъка и за мозъчните функции, костите, за регулиране на холестерола, кръвното налягане.

Те помагат и със своето противораково действие. Предпазват и от сърдечно-съдови заболявания и защитават здравето на кожата. Бадемите топят и мазнините около стомаха.