НАЧАЛО ЗДРАВЕ Солта е отлично средство за грижа за косата и кожата

Солта е отлично средство за грижа за косата и кожата

0
Солта е отлично средство за грижа за косата и кожата
Солта е отлично средство за грижа за косата и кожата

Искате ли винаги да изглеждате страхотно? Обикновената сол ще ви помогне. Много красавици знаят, че солта е най-добрият помощник за красотата на косата и кожата.

Солта е известна със своите полезни свойства и се използва в много козметични продукти. Използва се за вана за краката, но има много други приложения.

1.Грижа за косата
Ако косата ви се омазнява бързо, предлагам да изпробвате следната рецепта: Добавете шепа сол към шампоана си. Разклатете бутилката. Нанесете получения продукт върху косата и оставете за 3 минути, така че шампоанът да се абсорбира в скалпа. Изплакнете обилно с вода. След процедурата, състоянието на косата ви ще бъде идеално! На четвъртия ден ще забележите колко намаляло е съдържанието на мазнини в скалпа и косата.

Може да добавите сол към балсама, затоплете тази смес върху котлона и я нанесете равномерно по цялата дължина на косата. Оставете за 20 минути и изплакнете. Този метод се бори не само с мазната коса, но и предотвратява разцепването на краищата и придава обем на косата ви!

2.Грижа за лицето
Добавете сол към почистващото си средство за лице. Нанесете внимателно сместа върху кожата, оставете за 2 минути и изплакнете с топла вода. Ефект: перфектно овлажнява кожата, отстранява мъртвите клетки.

3.Грижи за краката
За да се отървете от напуканата и суха кожа на краката, ще ви помогне следната рецепта: Смесете 3 супени лъжици сол със зехтин. Нанесете получената смес на ходилата. Поставете торбички на краката си. Оставете да действа за 20-30 минути. След това изплакнете обилно със сапун и вода. Може да добавите етерично масло по ваш избор за приятен аромат.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...