НАЧАЛО ЗДРАВЕ Топ 3 рецепти за почистване на холестерола от кръвоносните съдове

Топ 3 рецепти за почистване на холестерола от кръвоносните съдове

0
Топ 3 рецепти за почистване на холестерола от кръвоносните съдове
Топ 3 рецепти за почистване на холестерола от кръвоносните съдове

Топ 3 рецепти за почистване на холестерола

Дълголетието е невъзможно без здрави кръвоносни съдове, които, уви, от време на време губят своята еластичност и се задръстват с “боклук”, който попада в тялото с нездравословната храна.

За да си осигурите гладкото функциониране на сърдечно-съдовата система, е необходимо, първо, да спрете употребата на храни, които причиняват появата на кръвни съсиреци и второ, да почиствате кръвоносните съдове от холестерола 2-3 пъти годишно.

Рецепта номер 1
Смелете в месомелачка 2 лимона с тънка кора, 1 килограм корен от магданоз и 1 килограм целина (листата и корена). Добавете чаша натурален мед, разбъркайте добре и съхранявайте на най-ниския рафт на хладилника. Приемайте сутрин на празен стомах по 2-3 супени лъжици.

Продължителност на лечението – най-малко един месец.

Рецепта номер 2
Подходяще за онези, които имат проблеми с бъбреците, стомашно-чревния тракт или има опасност от инсулт.

Залейте 2 супени лъжици шипки с 0,5 литра вода, сложете на слаб огън и варете за 10 минути. Оставете да престои за една нощ.

На следващия ден измийте с вода по 2 супени лъжици люспи от лук, овес и пресни борови иглички и ги добавете към отварата. Оставете за още една нощ, прецедете на следващата сутрин и пийте през деня – от 0.5 до 1.5 литра. Курсът на лечение е 4 месеца.

Рецепта номер 3
Най-простата, но не по-малко ефективна рецепта за почистване на съдовете е с отвара от ленено семе. Залейте една трета чаша ленено семе с един литър филтрирана вода, кипнете и оставете за 2 часа на водна баня. Оставете отварата да престои цяла нощ, прецедете на следващата сутрин.

Приемайте по една трета чаша сутрин и вечер половин час преди хранене. Продължителността на курса е 15 дни. Ако е необходимо, повторете след 3 месеца.