НАЧАЛО ЗДРАВЕ Намажете петите си с йод и всичко ще бъде наред!

Намажете петите си с йод и всичко ще бъде наред!

Намажете петите си с йод и всичко ще бъде наред!
Намажете петите си с йод и всичко ще бъде наред!

Баща ми ми е разказвал, че когато служил в армията, техният доктор използвал следната поговорка: „Намажете петите си с йод и всичко ще бъде наред!”. Тази фраза звучала на войниците като рецепта при стрес, раздразнителност, депресия. В детството си не разбирах много добре значението на тази поговорка.

– Каква е връзката между лошото настроение и петите? – попитах веднъж баща ми, но той не успя да ми обясни нищо.

Наскоро научих и тествах върху себе си една много проста рецепта за гуша (и други заболявания на щитовидната жлеза).

Необходимо е през нощта да натриете петите си с йод и да обуете чорапи. На сутринта петите трябва ще са порозовели, т.е. без следа от йод. Ако йодът не се е абсорбирал през нощта, това означава, че в тялото ви има достатъчно йод и този метод на лечение не е подходящ за вас.

А за тези, които сутрин са усвоили цялото количество йод, трябва да се мажат с йод всяка вечер (и да правят това, докато петите се “наситят” с йод). Тоест, веднага щом вашите пети на сутринта имат следи от йод, тогава “лечението” трябва да приключи.

Вижте още: Бронхитът и кашлицата изчезват за миг с това средство

Вашата щитовидната жлеза ще бъде наред! А това означава, че ще сте станали по-малко раздразнителни и светът вече няма да ви изглежда в такава тъжна и черна светлина. В крайна сметка, нашата нервност и песимизъм са признаци на заболяване на щитовидната жлеза.