Сватбената халка е не само символ на брака, но и знак за любов, доверие и лоялност. Не е изненадващо, че тя бива свързвана с толкова много вярвания.

Ето какво да направите със сватбената си халка, ако искате бракът ви да бъде дълъг и щастлив:

Първо, брачните халки на булката и младоженеца не трябва да се различават. Случва се така, че пръстенът на булката е по-дебел от пръстена на младоженеца. Това може да повлияе зле върху хармонията на семейните отношения.

Следвайки поверията, трябва да помните, че нито преди сватбата, нито след нея трябва да давате пръстена на някой, който да го пробва. Смята се, че ако го направи, собственикът дава семейното си щастие или съдба, а в замяна получава житейски кавги и скандали. Ако, въпреки това, е невъзможно да откаже, то тогава той трябва да даде халката не от ръка на ръка, а просто да я постави върху някаква друга повърхност.

Днес, можете да изберете всякакви сватбени халки: семпли или украсени с камъни или рисунки. Изчистените и гладки пръстени са най-подходящи за сватба. Смята се, че тези, които носят такива пръстени, имат гладък семеен живот.

Искате халки с декорация? Тогава нека бъдат гладки линии – и животът ви заедно ще бъде гладък.

Ако пръстенът ви е направен от два вида злато – това е лоша поличба. Казват, че съпрузите няма да бъдат честни един с друг и ще живеят двойствен стандарт.

Пръстените традиционно получава младоженеца. Преди пръстените да стигнат до вашия дом, кажете три пъти: “За дълъг и щастлив живот. Амин!“

Не позволявайте сватбената ви халка да се носи от някой друг.

Смята се, че не трябва да махате брачната си халка. Но ако пръстенът е на пръста ви през цялото време, той може дори да повлияе негативно на вашето здраве. Пръстенът блокира потока на енергия, така че трябва да се носи не повече от четири часа на ден.

Ако се случи внезапно един от съпрузите да загуби пръстена, трябва да направите точно негово копие възможно най-скоро, не по-късно от 1 седмица.

Ако сами сте открили нечия сватбена халка – това е знак, който говори за бърз брак или за появата на нов член в семейството. В никакъв случай не носете пръстена – по-добре го разтопете и го използвайте за направата на друго украшение.

Вижте още: Най-разкошните сватби на турски актьори и актриси

Никога не хвърляйте сватбения си пръстен! По време на кавга един от съпрузите може да хвърли пръстена в лицето на другия. Не се отнасяйте по този начин с тази вещ, която е предназначена да бъде ваш талисман и да ви защитава.

Бъдете внимателни и не пренебрегвайте тези съвети!