НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Най-добрите средства за подхранване на стайните растения

Най-добрите средства за подхранване на стайните растения

0
Най-добрите средства за подхранване на стайните растения
Най-добрите средства за подхранване на стайните растения

Растенията са едно от най-ярките чудеса на природата. Красивото растение е украса за всеки дом. Стайните растения трябва да се подхранват заради малката площ, в която се отглеждат. Дори и наскоро да сте пресадили едно растение в по-голяма саксия, след няколко месеца то ще се нуждае от допълнително подхранване. Сигнал, че трябва спешно да подхраните цветята: бавен растеж, слаби и дълги стъбла, повехнали листа, не цъфтят.

Утайка от кафе и чай
Следващия път, след като изпиете чашата си ароматна напитка, не изхвърляйте утайката, а я смесете с почвата в саксията. Благодарение на тази техника почвата ще стане по-рохка и по-лека, киселинността на почвата ще се увеличи, ще има повече кислород в нея. Ако садите домати, не забравяйте да добавите утайка в почвата, те я обожават. Утайката от чай наистина разхлабва почвата в саксията, което я прави лека и ефирна. Но в същото време привлича мравки и мухи.

Захар
Преди поливане, равномерно поръсете повърхността на земята с 1 чаена лъжичка захар. Или разтворете 2 чаени лъжички захар в чаша вода. Такова подхранване на стайните растения може да се прави не повече от веднъж седмично. Захарта е място за гниене, бактерии и плесени, така че трябва да се въздържате от честата употреба на това средство.

Люспи от лук
Отварата от люспи от лук съдържа вещество, което разрушава патогенната флора, помага за борба с акарите и листните въшки. Към 2 литра вода, добавете 1 кг люспи от лук. Кипнете, покрийте с капак и оставете за 2 дни. Прецедете и отварата е готова.

Мая
Маята съдържа много витамини от група В, микроелементи и хранителни вещества, има благоприятен ефект върху растежа на растенията, насърчава клетъчното делене, след внасяне в почвата, активността на микроорганизмите се увеличава и започва освобождаването на въглеродна киселина. Най-лесният начин е да разтворите една опаковка мая в 5 литра топла вода. Подхранването с мая е много любимо на мушкатото и петунията.