НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това са първите симптоми за сърдечно заболяване

Това са първите симптоми за сърдечно заболяване

0
Това са първите симптоми за сърдечно заболяване
Това са първите симптоми за сърдечно заболяване

Първи симптоми за сърдечно заболяване

Не винаги можете да усетите, че има някакъв проблем със сърцето ви. Човек може да се чувства чудесно и да бъде активен, а след това изведнъж да умре от сърдечен удар! Затлъстяването, пушенето и заседналият начин на живот са основните врагове на сърдечно-съдовата система. Но сърдечните проблеми могат да изненадат дори онези, които внимателно следят своето здраве.

Има елементарен тест, който ще ви помогне да определите дали всичко със сърцето ви е наред. Току-що проверих себе си и се радвам, че засега няма за какво да се тревожа.

Признаци за сърдечно заболяване
Седнете на пода и изпънете краката напред, като държите пръстите си вдигнати нагоре. Протегнете ръцете си напред и докоснете върховете на пръстите. Ако го правите с лекота, то вашата сърдечно-съдова система работи без излишни натоварвания и нарушения, сърдечните заболявания ще ви подминат!

Ако тялото не е достатъчно еластично, най-вероятно вече имате проблеми със сърцето. Факт е че, негъвкавите хора имат твърди кръвоносни съдове! При тях кръвообращението е нарушено заради недостатъчния колаген, който прави съдовете еластични и млади.

Твърдите, негъвкави мускули на гърба и краката директно ви показват пътя към кардиолога! Тези мускули съдържат толкова колаген, колкото и кръвоносните съдове и можете да прецените състоянието на кръвоносните съдове на целия организъм.

Бъдете в добра форма и не забравяйте да следите за здравето на организма си! Той винаги ви казва какво да правите, за да подобрите своето благополучие – просто трябва да слушате внимателно.