НАЧАЛО ЗДРАВЕ Нивата на кръвната захар можете да регулирате чрез храната

Нивата на кръвната захар можете да регулирате чрез храната

0
Нивата на кръвната захар можете да регулирате чрез храната
Нивата на кръвната захар можете да регулирате чрез храната

Можете да регулирате нивата на кръвната захар с естествени средства, разберете как!

Диабетът не е леко заболяване! Трябва да знаете, че за неговото лечение има много естествени средства, които могат да ви помогнат. Много растения са били използвани като естествено средство за лечение на диабета от векове.

Захарният диабет е заболяване, което се случва, когато тялото не може да използва или произвежда достатъчно инсулин.

Обикновено се лекува с инсулинови инжекции, които нещастните диабетици трябва да приемат до края на живота си. Въпреки това, те имат отрицателни странични ефекти, така че можете да опитате с естествени продукти.

Простите промени в начина на живот, като добавяне на овесени ядки и бобови растения към вашата диета, могат да намалят инсулиновата резистентност в тялото ви и да ви помогнат да победите болестта.

Според едно неотдавнашно проучване на диабета в Канада, което разгледа повече от 1000 храни, бобовите растения могат да поддържат нивата на кръвната захар стабилни. Някои са по-ефективни от други. Черният боб показа много по-добри резултати от обикновения боб. В комбинация с ориз той намалява нивата на кръвната захар.

Фасулът може да ви помогне да победи диабета, той позволява нишестето да отиде директно в червата, където с него се хранят полезните бактерии. Този процес е подобен на това, което правят популярните лекарства за диабет. Редовната консумация на боб може да регулира нивото на хемоглобина, както и нивото на кръвната захар. А това означава, че бобът е наистина естествено средство за лечение на диабета.

Признаци за повишена кръвна захар

Основният признак за повишаване на нивото на кръвната захар е увеличено чувство на жажда. Ако излишъкът на кръвна захар, или глюкоза, продължи повече време, се появяват и други признаци. Спада кръвното налягане. Освен това се увеличават кетонните тела в кръвта, което причинява силно обезводняване.

При наличие на тези признаци незабавно се обърнете към лекар. Ако кръвната захар продължи да се увеличава и достигне над 33 ммол/л, това може да доведе до изпадане в кома.