Тази подправка унищожава раковите клетки на панкреаса, подобрява храносмилането, предотвратява сърдечен удар и не само!

Представете си, че има една подправка, която може да унищожи раковите клетки, да почисти червата, да подобри храносмилането, да помогне за предотвратяване на сърдечен удар и дори да бъде полезна за загубата на тегло.

Тази подправка се използва от векове. Има необичайно мощни лечебни свойства.

Унищожава раковите клетки на панкреаса
Става въпрос за активната съставка в лютия червен пипер, известна като капсаицин. През 2004 г. д-р Санджай К. Шривастава и колегите му от Медицинския университет в Питсбърг изследват лечението на панкреаса с капсаицин.

Те открили, че нарушава митохондриалната функция и индуцира апоптоза (клетъчна смърт) на раковите клетки, без да засяга здравите клетки на панкреаса.

Унищожава раковите клетки на простатата
Капсаицинът има дълбоко антипролиферативно действие. Други проучвания показват също, че лютият червен пипер може значително да забави развитието на тумора на простатата.

Почиства червата
Наличието на паразити в храносмилателната система е по-често срещано, отколкото човек би искал да повярва.

Един от начините да се отървете от тях е да напълните чаша със сок или вода, след което да добавите щипка лют червен пипер. Разбъркайте, после изпийте!

Помага за намаляване на затлъстяването
Няколко проучвания показват, че лютият червен пипер може да бъде полезен за справяне със затлъстяването.

Проучванията показват, че консумацията на 10 грама лют червен пипер с храната е помогнало за намаляване на апетита, докато други проучвания показват, че той повишава метаболизма на мазнините.

Почиства дихателната система от инфекции и слуз
Кайенският пипер загрява тялото, стимулирайки освобождаването на слузта от дихателните пътища, стимулира кръвообращението и притока на кръв към кожата.

Представената информация в статията не замества консултацията, диагностиката или професионалната медицинска помощ. Ако имате някакви здравословни проблеми, незабавно се свържете със специалист!