Гъбички по ноктите? Има решение.

Забелязали ли сте гъбички по нокътя? Предприемете незабавни действия, а тази рецепта ще ви помогне бързо и ефективно да се отървете от тях.

Онихомикозата е гъбична инфекция, която засяга ноктите на ръцете и краката. Причинява дискомфорт и оказва влияние на общото самочувствие на всяка жена.

Инфекцията може да започне видимо като белезникаво или леко жълтеникаво петно по повърхността на ноктите. С времето тази гъбична инфекция започва да се разпространява към основата на нокътя. Той започва да потъмнява и може да придобие от кафеникав до черен на цвят. По-късно нокъната плочка започва да задебелява, става чуплива. Масивните инфекции водят до пълно разрушаване на нокътя.

Рискът от онихомикоза се увеличава с напредването на възрастта, тъй като метаболитните процеси в човешкото тяло се забавят и ноктите започват да се възстановяват много по-бавно.

Това заболяване може да възникне и поради други причини, които нямат нищо общо с ноктите, например:

  • киселинното рН на кожата
  • слаба имунна система
  • диабет

Ноктите започват постепенно да пожълтяват и ако не се лекуват веднага, те започват да се чупят, причинявайки болка понякога.

Това е много неприятен проблем, който причинява психологически дискомфорт.

Още по-лошо е, когато болестта е пренебрегната. Как да решите проблема?

Тази рецепта ще ви помогне за бързото и ефективно премахване на гъбичките.

Това домашно средство което ви предлагаме да опитате се нарича „убиец на гъбичките“.

Необходими са ви само тези 2 съставки:
30 гр. сух карамфил
100 мл. растително масло (можете да използвате маслиново, слънчогледово или кокосово масло, препоръчва се като най-ефективно кокосовото масло)

Начин на приготвяне:
Смесете в подходящ съд карамфила и избраното от вас растително масло и загрейте на водна баня на ниска температура за 40 минути.

Свалете от котлона.

Оставете сместа да се охлади, изсипете в чист стъклен съд и съхранявайте на сухо и хладно място.

Начин на употреба:

Нанасяйте директно върху ноктите два пъти дневно, сутрин и вечер, докато гъбичката изчезне. Препоръчва се да се прилага върху всички нокти, за да се предотврати повторната поява на гъбички по ноктите.