Ръкостискането: какво казва то за вас?

Всеки ден се срещаме с много различни хора. А начинът, по който хората се държат с непознати, е коренно различен от начина, по който се държат с приятелите и семейството си. Може да разгадаете човек по неговото ръкостискане.

Ръкостискането: какво първо впечатление създавате? То се използва за добре дошъл или за довиждане още от древността. Целта на ръкостискането е да демонстрирате добра воля и добронамереност. То може да каже много за човек.

Ръкостискането: какво казва за вас: 14 типа

Ръкостискането

1.Ръкостискане тип връзка с моркови
Ръкувате се с някого и пръстите му напомнят на връзка с моркови. Но в действителност това означава, че човек не иска да покаже своя характер или намерения. Това може също да означава, че той е пасивен или избягва физически контакт.

Ръкостискането

2.Странно ръкостискане
Въпреки че сега има тенденция да се измислят нови и „готини“ ръкостискания, понякога тези неща могат да се интерпретират като незрели. Не ги показвайте пред непознати, за да не ви помислят за глупак. Оставете този вид ръкостискане за приятелите и семейството си.

Ръкостискането

3.Докосване на пеперудата
Понякога хората се ръкуват грациозно и елегантно. Това може да се разглежда като слабост и несигурност. Ако сте мъж и прекалено леко стискате ръката, това може да се възприеме и като липса на мъжественост.

Ръкостискането

4.Трошач на кости
Едно от най-опасните ръкостискания, което никога няма да ви помогне. Ако се ръкувате по този начин, хората няма да ви приемат на сериозно.

Ръкостискането

5.Умряла риба
Ръката е безжизнена и вяла, сякаш докосвате умряла риба, откъдето идва и името на това ръкостискане. Това ръкостискане означава, че имате ниско самочувствие и липса на интерес. Ще ви бъдат приписани безразличие и слабост. В някои африкански страни обаче меките ръкостискания се възприемат за учтиви, а силните – за обидни.

Ръкостискането

6.Влажна длан
Едно от най-неприятните неща на работното място е, когато трябва да докоснете потната и влажна ръка на някого. Това е много неприятно и предизвиква отхвърляне. Ако сте човек с потни длани, трябва да избягвате ръкостискането. „Мокрото“ ръкостискане ви определя като нервен или дори болен човек.

Ръкостискането

7.С две ръце
Това може да се тълкува по два начина. Първо, ако втората ръка е отстрани на ръката на събеседника, това означава, че човек е готов да преговаря. Но ако ръката е разположена над ръката на събеседника, това означава липса на доверие и самозащита.

Ръкостискането

8.Доминиращо ръкостискане
При такова ръкостискане лицето поставя ръката си върху ръката на другия и я притиска надолу, това показва доминиране и агресия. Това е знак за контрол и начин да се каже, че човек не се интересува какво мисли другият.

Ръкостискането

9.Подчинено ръкостискане
Ръкостискането се счита за подчинено, когато подсъзнателно или съзнателно позволявате палеца на другото лице да е отгоре. Това може да се тълкува като приемане на факта, че другият човек контролира. Опитайте се да промените позицията, в противен случай ще ви смятат за плах човек, който лесно се плаши, защото му липсва увереност.

Ръкостискането

10.Хватка на контролиращия
Това обикновено се случва, когато човек се ръкува с вас, а след това ръкостискането се превръща в хватка и той ви насочва към маса или стол. Незабавно трябва да се освободите от тази хватка.

11.Менгеме
Това се случва, когато някой сграбчи пръстите ви, а не цялата ръка. Това е подсъзнателно изискване да поддържате дистанция. Ако изпитвате твърде голям натиск върху пръстите си, това може да е проява на сила, но те все още искат да стоите на разстояние.

12.Щипка на омара
Човекът, с когото се ръкувате, протяга палеца и показалеца, за да докосне дланта ви. Това може да се тълкува като дълбоко вкоренен страх от общуването с хората. Този човек има трудности в изграждането на отношения.

13.Придърпване
Ако се ръкувате с някого и той постоянно дърпа ръката си, за да не можете да се приближите твърде много, той ви отблъсква. Това означава, че човек се нуждае от лично пространство, физическо и емоционално и не бива да се опитвате да се сближавате с него. Важно е да поддържате дистанция.

14.Давайте напред
Това е бързо ръкостискане, когато някой просто хване ръката ви за секунда и след това я пусне. Това може да се тълкува като пренебрегване и отхвърляне.