НАЧАЛО ЗДРАВЕ Излекувайте вагинит с това натурално средство

Излекувайте вагинит с това натурално средство

0
Излекувайте вагинит с това натурално средство
Излекувайте вагинит с това натурално средство

Ето как да излекувате вагинит!

Рано или късно всяка жена е принудена да отиде на гинеколог със симптоми, за които се притеснява да говори. Зачервяване, сърбеж на гениталиите, подуване на лигавиците, болки в долната част на корема, неприятно миришещи секрети…

Вагинит – възпаление на вагиналната лигавица, предизвикано от патогенни бактерии или гъбички. Според статистиката всяка трета жена в детеродна възраст страда от него.

За да разберете причината за вагинита, важно е да запомните, че много различни микроорганизми (полезни и патогенни) обитават вагината. Техният баланс зависи от възрастта, начина на живот на жената, функцията на яйчниците.

Тези фактори влияят на съдържанието на гликоген във вагиналните стени, който, превръщайки се в млечна киселина с достатъчно висока концентрация (4-4,5 pH), не позволява разпространението на вредни бактерии. Алкалната среда във влагалището може да причини гинекологични заболявания.

Съветите, които ви предлагаме, могат да ви звучат странно, но те наистина поддържат здравето на жените и са силно препоръчителни!

Използването на антибиотици за лечение на вагинит може да влоши проблема, като задейства разпространението на гъбична инфекция. Химикалите могат да предизвикат алергични реакции и прекомерна сухота.

В същото време съществуват естествени средства за нормализиране на микрофлората на женските полови органи и за премахване на нежеланите прояви на вагинит.

Важно: преди да започнете лечение, трябва първо да направите тестове и да откриете кой патоген причинява заболяването (бактериален или гъбичен).

Отварата от лайка от древни времена помага на жените да поддържат здравето си: 2 супени лъжици изсушени цветя от лайка залейте с 1 литър вода и ги оставете да врат в продължение на 5-10 минути. Започнете изплакване и промиване, като вземете предвид тежестта на заболяването. След нормализиране на микрофлората, лайката не може да се използва.

За да предотвратите появата на вагинални инфекции, консумирайте достатъчно количество млечни продукти, използвайте бельо от естествени тъкани, за интимна хигиена прилагайте щадящи продукти, съдържащи млечна киселина.

Вижте още: Рициновото масло помага при лечението на 18 болести

Важно: убедете партньора си да се изплаква преди сексуален контакт, за да минимизирате проникването на чужди бактерии във вагината.