НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отслабване: Можете да го постигнете без диети и ограничения

Отслабване: Можете да го постигнете без диети и ограничения

0
Отслабване: Можете да го постигнете без диети и ограничения
Отслабване: Можете да го постигнете без диети и ограничения

Отслабване: Можете да го постигнете без излишни ограничения

За 30 месеца Джон Габриел свалил 100 килограма без никакви диети. Защото преди всичко трябва да възстановите реда не в чинията, а в главата си и в живота като цяло, смята той.

Той не разчитал сляпо на съветите на специалистите по хранене, а използвал собствената си глава. Джон, брокер на Уолстрийт, свикнал да систематизира всякаква информация. Ето неговите 7 правила за успешна загуба на тегло.

Мечтаното отслабване: можете да го постигнете сами!

Правило първо: Отказах се от диетите и започнах да се занимавам с хранителните вещества

Оказа се, че през целия ми живот съм имал недостиг на омега-3 мастни киселини, висококачествени протеини, витамини. Имайте предвид, че за такава диета не се говори. И това е голяма грешка. Промених диетата си, за да получа достатъчно количество от необходимите за мен вещества.

И знаете ли какво? След това жаждата за бонбони и чипсове изчезна от само себе си! Очевидно в тях имаше нещо от онези хранителни вещества, които преди това не ми достигаха.

Правило второ: Излекувах червата си
Дори не можете да си представите колко е важно – здравето на червата. Хората редовно преяждат, защото техните черва не могат ефективно да извличат необходимите вещества от храната. И тялото в паника съхранява мазнини.

В допълнение, храносмилателните проблеми предизвикват възпаление, което засяга хормоните. Консумирайте по-често пробиотици (кефир, кисели млека) и продукти с “правилните” храносмилателни ензими.

Правило трето: Преразгледайте режима на спане
Важно е да нормализирате съня си. Лягайте си рано и ставайте рано. Всякакви проблеми със съня влияят върху теглото ви. Причината е в същите хормони. Безсънието променя хормоналните нива, поради което непрекъснато ви се яде сладко и мазно. Това води до високи нива на кортизол, което ви кара да ядете бърза храна, за да преодолеете депресията, но нездравословната храна осигурява само временно облекчение, което само провокира производството на кортизол в бъдеще.

Да не говорим за факта, че през нощта просто искате да отворите хладилника и да изядете нещо.

Правило четвърто: “претърсете” главата ми
И още нещо за кортизола – неговото второ име е хормонът на стреса. Лошият сън предизвиква стресираща ситуация за тялото. Вероятно вече знаете, че стресът влияе върху апетита. Започнах да медитирам и визуализирам в съзнанието си всеки следващ ден (визуализацията е техника в източните науки, насочена към създаване на образи на желаната реалност във въображението, работи на съзнателно и подсъзнателно ниво). Отървах се от стреса и с него – от килограмите.

Правило пето: Научих за детоксикацията
След няколко месеца проучване стигнах до раздел токсини. Научих, че тялото използва мастни клетки, за да съхранява излишните токсини. В този момент вече бях свалил 70 килограма, но трябваше да се отърва от още трийсет и в тях се бяха складирали всичките ми токсини.

Започнах да “измивам” вътрешността на тялото ми с голямо количество алкални течности – вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове. Консумирах много салати, кълнове, фибри.

Свалих последните 30 кг много по-бързо от първите 30 кг. Въпреки че изглежда точно обратното. Всички хора, които се опитват да отслабнат знаят колко лесно е да започнете да намалявате теглото си и колко трудно се дават последните килограми.

Правило шесто: Спрете да се притеснявате за парите
Сега ще кажа нещо странно. Но това е така. Колкото по-малко сте зависими от парите, толкова по-щастливи сте. Преместих се в по-евтина къща, започнах да харча по-малко, дори започнах да отглеждам някои зеленчуци. Вече не се притеснявам толкова за парите.

И когато бях нервен, знаех, че мога да отида от другата страна на дома си и да изям един домат, който аз самият съм отгледал. Това е по-добре, отколкото да потушавате стреса с шоколад.

Правило седмо:
За да решите проблема си с теглото, трябва да признаете веднъж завинаги пред себе си: не сте дебели заради гените, не заради „тежките кости”, а защото сте мързеливи. За да се справите с проблемите с теглото си, трябва да се научите да не се страхувате от този свят. Практиката по медитация и визуализация ми помогна. Така че аз бях в състояние да се отърва от психотравмата, която ме измъчваше.

Приблизително 65-70% от познатите ми с наднормено тегло страдат именно от „емоционалното затлъстяване“. За много хора е толкова неприятно да живеят във външния свят, че подсъзнателно се чувстват по-сигурни със своята „защитна“ мазнина. Звучи, разбира се, доста странно, но това е вярно.

Отслабване: можете да го постигнете с промяна на начина ви на живот!