НАЧАЛО ЗДРАВЕ За по-добро здраве – 15 рецепти с канела и мед

За по-добро здраве – 15 рецепти с канела и мед

За по-добро здраве - 15 рецепти с канела и мед
За по-добро здраве - 15 рецепти с канела и мед

За по-добро здраве – възползвайте се от следните 15 рецепти с канела и мед

1.Сърдечни заболявания
Всеки ден за закуска яжте хляб, намазан вместо с конфитюр с паста от мед и канела. Тя понижава холестерола и предпазва от сърдечен удар. Дори и тези, които вече са пострадали, могат да избегнат повторение.

2.Повишена умора и слабост
Приемайте всеки ден по 1/2 ч.л. мед с канела в чаша вода сутрин на празен стомах и след обяд, около 15:00 часа. Тази напитка повишава жизнените функции на тялото.

3.Артрит
Всеки ден, сутрин и вечер, приемайте по 1 чаша топла вода с 2 ч.л. мед и 1/2 ч.л. канела. Редовният прием може да излекува и хроничния артрит.

4.Холестерол
Смесете 2 супени лъжици мед и 3 чаени лъжички канела с 2 чаши топла вода. Тази напитка намалява холестерола в кръвта с 10% за 2 часа. Що се отнася до хората, страдащи от артрит, приемането на напитката 3 пъти на ден нормализира холестерола дори при хронични случаи. Хората, които ядат чист мед всеки ден също успяват да понижат холестерола.

5.Имунитет
Ежедневният прием на мед и канела укрепва защитните функции на организма и предпазва от бактерии и вируси, повишава способността на белите кръвни клетки да се борят с бактериалните и вирусни заболявания.

6.Цистит
Приемайте по 2 супени лъжици канела и 1 чаена лъжичка мед, разбъркани в чаша топла вода. Това унищожава инфекцията на пикочния мехур.

7.Косопад
Намажете корените на косата с паста от смес от топъл зехтин, 1 супена лъжица мед, 1 чаена лъжичка канела преди измиване на главата за 15 минути. След това изплакнете косата с хладка вода. Дори 5 минути са достатчни, за да бъде ефектът забележим.

8.Гъбички по кожата и ноктите
Смес от мед и канела (в равни количества), приложена към засегнатите части на кожата и ноктите, лекува гъбичките и други видове кожни инфекции.

За по-добро здраве включете канелата и меда в ежедневната си диета!