НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мед и прополис: помагат при тумори, ревматизъм и шипове

Мед и прополис: помагат при тумори, ревматизъм и шипове

0
Мед и прополис: помагат при тумори, ревматизъм и шипове
Мед и прополис: помагат при тумори, ревматизъм и шипове

Мед и прополис: помагат при много заболявания

Натуралният пчелен мед е уникален хранителен продукт с отлични вкусови и хранителни качества. Наред с това, неговите лечебни свойства са широко известни. Трудно е да се каже откога хората са започнали да използват меда като лекарство, но е известно, че този ценен продукт винаги е бил на масата.

Туморни заболявания
С помощта на апитерапията вече е възможно да се въздейства значително върху тези заболявания и в някои случаи не само да се подобри състоянието на пациента, но и да се излекува.

За лечение на рак на гърдата се добавя 1 супена лъжица мед към 1 чаша сок от калина. Пийте 1 час след хранене 1/4 чаша сутрин и следобед.

При това заболяване помагат и смлени цветове невен с мед на вкус. Приемайте сутрин, следобед и вечер 30 минути преди хранене по 1 супена лъжица. Курсът на лечение е 1 месец.

При рак се използва естествен прополис външно. Затоплете прополиса, оформете малка палачинка и нанесете върху засегнатото място.

При новообразувания по кожата се препоръчва употребата на мазило от прополис и змийско мляко. Приготвя се от 1 част от сока от змийско мляко и 4 части от прополис. Съставките се смесват добре. Полученото средтво се нанася върху засегнатите места, като се прилагат превръзки.

Приемайте по 50 капки клеева тинктура сутрин, на обяд и вечер 30 минути преди хранене при рак на панкреаса и стомаха.

Заболявания на отделителната система
Простатит, аденом на простатата, везикулит се лекуват като се приемат по 30-40 капки клеева тинктура, сутрин, на обяд и вечер половин час преди хранене.

При енуреза се препоръчва да се вземе мед с инфузия от жълт кантарион. Една част от натрошената билка се залива с 20 части вряла вода и се загрява на водна баня под капак за половин час.

След охлаждане и прецеждане, добавете малко количество преварена вода към инфузията, за да компенсирате загубата й заради изпаряването. В получената течност разтворете меда на вкус. За дете на 10 години дозата е 1/4 чаша, за възрастен – 1/2 чаша на ден.

В случай на заболявания, свързани с пикочните пътища, се препоръчва ежедневно да се използват кедрови ядки, смесени с цветен мед по 1–3 супени лъжици на ден.

Заболявания на опорно-двигателния апарат
При заболявания на опорно-двигателния апарат: радикулит, ревматични болки, невралгия и неврит, мускулно възпаление (миозит), трябва да използвате смес, която се приготвя от мед, сок от репички и спирт (2: 3: 1). Сместа се съхранява в хладилник.

При ревматизъм и артрит най-ефективно е лечение с пчелна отрова. Пчелите се поставят на най-болезнените места. През месеца провеждайте курс на лечение, като започнете с 1 ужилване на ден и постепенно увеличите до 20.

Пчелното ужилване е противопоказно при свръхчувствителни към пчелна отрова, туберкулоза, заболявания на панкреаса и черния дроб в острата фаза, инфекциозни заболявания, психични заболявания, изтощение, гнойни заболявания и сепсис, заболявания на кръвта, заболявания на бъбреците и централната нервна система, сърдечно-съдови заболявания.

Трябва да се има предвид, че апитерапията трябва да се извършва с постоянно проследяване на промените в кръвта и урината.

Ако лабораторните изследвания разкрият патология, лечението с ужилване на пчели трябва да бъде прекратено.

Шипове в петата се лекуват с паста от брашно и мед (1: 1). За да направите това, нанесете сместа и оставете за една нощ.

Това лечение се прави за 2 седмици. Приемайте по 20 капки клеева тинктура 3 пъти на ден с малко количество вода.

Мед и прополис – два продукта с невероятни качества.