НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тамаринд – лек за диабет, косопад и сърдечни проблеми

Тамаринд – лек за диабет, косопад и сърдечни проблеми

0
Тамаринд - лек за диабет, косопад и сърдечни проблеми
Тамаринд - лек за диабет, косопад и сърдечни проблеми

Тамаринд – лек за диабет, косопад, възпаление на ставите и сърдечни проблеми

Всеки ден Майката Природа ни учи как с естествени средства да се борим с болестите, които ни атакуват постоянно.

Безспорно, тя може да ни предложи безброй продукти, билки, плодове и подправки, които ни помагат да се борим с различни здравословни състояния и проблеми.

Важно е да познавате свойствата и предимствата на тези дарове на природата и да ги използвате във ваша полза. Днес ще ви разкажем малко за един прекрасен плод: тамаринд – лек за много болести.

Освен че можем да се насладим на вкуса на този плод, той също може да се справи отлично с някои заболявания и проблеми, които засягат нашето тяло и здраве. Днес ще ви разкажем за някои негови приложения.

Сърце
Ако имате проблеми със сърцето, препоръчваме ви да включите тамаринда във вашата диета. Той помага за намаляване на излишния холестерол, поради високото му съдържание на фибри, както и помага в борбата със сърдечно-съдовите проблеми. Плодовете са богати на минерали и основни витамини, които предпазват вашето сърце.

Диабет
Като комбинирате тамаринд с някои билки, ще успеете да контролирате нивата на кръвната си захар. Затова, непременно го включете в диетата си, ако имате диабет.

Косопад
Много жени страдат от прекомерна загуба на коса. За да избегнете този проблем, ви препоръчваме да използвате следната рецепта:

Необходими съставки:
вода
тамаринд

Приготвяне и употреба:
Сложете тамаринда в тенджера с вряща вода. Когато омекне, ще получите сок от плода.
Нанесете на косата. Оставете сместа да действа един час. Измийте косата си, както обикновено.

Стави
Поради големия брой противовъзпалителни свойства, тамариндът ни помага да намалим болката, причинена от възпаление в тъканите и ставите.

Зрение
Витамин А в тамаринда ни помага значително да намалим всеки проблем, който може да възникне с нашето зрение.

Ограничете консумацията на всякакви синтетични витамини или лекарства, отпускани с рецепта и започнете да консумирате тамаринд. Ще се възползвате от полезните качества на голямо количество хранителни вещества.