НАЧАЛО ЗДРАВЕ 99% от болестите, включително рак, могат да бъдат избегнати

99% от болестите, включително рак, могат да бъдат избегнати

0
99% от болестите, включително рак, могат да бъдат избегнати
99% от болестите, включително рак, могат да бъдат избегнати

99% от болестите, включително рак, могат да бъдат избегнати, ако хората знаят за това.

Малко хора знаят, но повечето заболявания и здравословни проблеми са свързани с нарушения в работата на червата.

След като човек сдъвче храната и стомахът я смели, тя влиза в червата, където се усвояват хранителните вещества и остават само отпадъците.

През първата половина на 20-ти век, хирургът на краля на Англия лекувал пациентите си, като просто премахвал дебелото им черво. Едно момче се възстановило от тежък артрит, една жена напълно се излекувала от гуша.

Тези и други експерименти убеждават хирурга Лейн, че чревните отравяния, особено на дебелото черво, причиняват заболявания в други части на тялото.

Вторият лекар и американски писател Бернард Дженсън казва, че медицината взема предвид само тези токсини, които влизат в тялото и не оценява онези, които се образуват в червата и се разпространяват по цялото тяло.

Почистването на червата е много важна процедура. Червата подпомагат усвояването на хранителните вещества и най-важното – премахват токсините от тялото. Ако чревните функции са нарушени, паразитите и остатъците от храната могат да влязат в кръвта и лимфата, причинявайки различни здравословни проблеми: възпаление, инфекции, алергии, акне, запек, артрит, ревматизъм, астма проблеми със сърцето и дишането, умора, депресия, липса на концентрация, агресивност, пристъпи на паника и т.н.

Основните причини за заболяванията са следните: фекално замърсяване, чревна дисбактериоза, синдром на раздразнените черва, глутен и целиакия.

Нека разгледаме всяка поотделно:
1.Фекално замърсяване
Бялото брашно е много опасно за организма. Ако сварите брашното с вода на слаб огън, това ще ви помогне да приготвите такова силно лепило, с което можете да залепите старата си книга.

С течение на годините по чревните стени остава слой от консумираните храни с бялото брашно, особено в дебелото черво. Всеки ден това лепило се натрупва все повече и повече и води до запек и непълно изпразване.

Заседналият начин на живот, замърсената околна среда, лекарствата, рафинираните продукти, захарта, химическите добавки, стресът и недостигът на витамини, минерали и други хранителни вещества също влияят за натрупването на токсини в червата. Това засяга бактериалната флора и забавя метаболизма.

2.Чревна дисбиоза
При дисбаланс на чревните бактерии се появяват много здравословни проблеми. Прекомерната консумация на захар и протеини, грешна комбинация от продукти, както и лаксативи и антибиотици причиняват чревна дисбиоза.

3.Синдром на раздразненото черво
Синдромът на раздразненото черво се характеризира с хронични симптоми като: метеоризъм, подуване на корема, запек, диария, болка и колики в долната част на корема.

Този проблем може да предизвика гъбички, паразити и патогенни бактерии, както и тревожност или стрес. Синдромът на раздразненото черво води до различни хронични заболявания и дори до рак.

4.Глутен и целиакия
Глутенът е протеин, който, за съжаление, се среща все повече и повече в нашата храна всеки ден.

Много често, глутенът причинява сериозни заболявания, включително и целиакия. При целиакия, имунната система създава антитела срещу глутена и може да унищожи чревните власинки и дори да доведе до смърт.

Но какво можем да направим?
Необходимо е да се извършва детоксикация на червата от време на време. Ако имате акне и възпаление на кожата, трябва да почистите червата.

Трябва да ядете здравословни храни и да бъдете физически активни.

Тази диета може да ви помогне за възстановяване на чревната флора:

Закуска
Пресни плодове – включително смокини или сливи. Пийте много вода. Консумирайте естествен кефир, кисело мляко и извара. Избягвайте храни, които съдържат брашно и захар.

Обяд
Яжте зърнени храни без глутен, като ориз или киноа, салата и сурови зеленчуци по избор; редувайте пиле и риба.

Вечеря
Ориз или киноа, зеленчуци, сладки картофи.
Редувайте: пиле, риба, яйца, козе сирене, кисело мляко или извара.

По-добре да избягвате червеното месо. Яжте зрели и органични плодове, но винаги преди или след основните хранения.

Слънцето (витамин D) също е добро за червата. Избягвайте захар/сладкиши, кафе с мляко, краве мляко, червено месо, газирани напитки, консервирани плодови сокове и бял хляб.

Като промените хранителния си режим и начина си на живот, можете да избегнете 99% от болестите.