НАЧАЛО ЗДРАВЕ Добавете тези две съставки в шампоана си и забравете за косопада!

Добавете тези две съставки в шампоана си и забравете за косопада!

0
Добавете тези две съставки в шампоана си и забравете за косопада!
Добавете тези две съставки в шампоана си и забравете за косопада!

Добавете тези две съставки в шампоана и ще се рдвате на страхотна коса!

Знаете ли какво представлява косопада? Експертите казват, че загубата на коса е свързана с различни фактори, като това могат да бъдат – стрес, бременност, менопауза, загуба на тегло и т.н.

Има и други причини, които могат да ускорят този процес и да допринесат за загубата на коса. Стресът може да предизвика хормонален дисбаланс и да доведе до прекомерна загуба на коса.

Представяме ви рецепта за домашно приготвен шампоан, който може да ви помогне да решите този проблем.

Как да направите свой собствен шампоан за косопад?
Първото нещо, което трябва да направите, е да намерите естествен шампоан с неутрално рН. Можете да използвате обикновен бебешки шампоан. Този шампоан се използва като основна съставка, а са ви необходими още 3 съставки.

Добавете тези две съставки в шампоана си и коссата ви ще изглежда страхотно – етерично масо от розмарин и лимон. Необходимо ви е етерично масло от розмарин. То е идеално за увеличаване на притока на кръв към скалпа, като по този начин гарантира здравината на косата. Освен това ще ви е необходимо етерично масло от лимон. То е освежаващо и е отличен антисептик.

А третото нещо, от което се нуждаете, са 2 капки витамин Е, който можете да си купите в аптеките. Витамин Е е много полезен при косопад. Той ще спре този ужасен процес.

И така, ето как да си приготвите този шампоан: добавете 10 капки етерично масло от розмарин и 10 капки етерично масло от лимон.

След това добавете 2 капсули витамин Е. Разклатете добре преди да използвате шампоана.

Начин на употреба:
Много важно е да използвате този домашен шампоан през ден. Нанесете върху косата и леко втрийте в скалпа за няколко минути. Оставете да действа 10 минути. След това изплакнете с топла вода.

Ще бъдете изумени от резултатите. В рамките на няколко седмици ще забележите, че косата ви е започнала да расте и вече не пада.