НАЧАЛО ЗДРАВЕ Разберете дали имате паразити или друга болест!

Разберете дали имате паразити или друга болест!

0
Разберете дали имате паразити или друга болест!
Разберете дали имате паразити или друга болест!

Разберете дали имате паразити и рак с този прост тест!

Това е лесен и бърз начин да проверите за подути лимфни възли и подувания от друго естество, които могат да предизвикат безпокойство. Жлезите, които обикновено се намират на шията, подмишниците, слабините и зад ушите, са важна част от имунната система, която помага на тялото ви да се предпазва от инфекции и болести, така че те могат да служат и като предупредителен знак за много заболявания и състояния.

Просто проверете лимфните възли на шията и можете да разберете дали имате паразити или рак.

Вашите лимфни възли са малки, оформени жлези, които транспортират хранителни вещества, отпадъци и течности от кръвния поток и тъканите на тялото. Като правило, лимфните възли не са болезнени.

Въпреки това, ако един от лимфните възли е подут или възпален, това е ясна индикация, че нещо не е наред.

Чести причини за подути лимфни възли
Ако откриете малко подуване на шията, зад ухото или на други места, това най-вероятно е подут лимфен възел. Въпреки че е вероятно подуването да не е по-сериозно от обикновена настинка, важно е Вашият лекар да прецени, че са изключени по-сериозни проблеми като травма, възпаление, паразити и рак.

Някои от най-честите причини за подути лимфни възли, разположени по шията:

настинка, морбили, варицела и други обикновени вируси, както и по-сериозни заболявания като херпес и ХИВ

стрептококи, стафилококи, туберкулоза и други бактериални заболявания, както и редица болести, предавани по полов път, като сифилис и хламидия

хистоплазмоза, кокцидиомикоза и други гъбични заболявания

токсоплазмоза и други паразитни инвазии

лупус, ревматоиден артрит и редица други възпалителни състояния

рак на белия дроб, лимфоми, левкемия и други видове рак, свързани с лимфната система

Разпознайте подутите лимфни възли
Няма по-надежден начин за идентифициране на тумор в областта на шията като подут лимфен възел. Въпреки това, трябва редовно да проверявате врата си с два или три пръста и леко да притискате по страните, гърба и основата на шията. Подуването може да бъде с различни размери. Важно е да се разбере, че подутите жлези не винаги са признак за заболяване. В много случаи, подутината с размер по-малък от сантиметър, може да е нормално.

Други признаци за възникване на заболяване или друг медицински проблем в тялото включват:

топлина, възпаление и зачервяване на мястото на лимфния възел

необичайни бучки

болка при докосване на лимфния възел

възпалено гърло, язви в устата, умора, кашлица, хрема, изпотяване, втрисане и/или температура

Лечение на възпалени жлези
В някои случаи жлезите могат да си възвърнат нормалния размер без лечение, но в други случаи е необходимо ефективно лечение. Точният подход към лечението зависи от причината за симптома. Например, ако има съмнение за рак, Вашият лекар ще извърши биопсия на лимфните възли, за да потвърди диагнозата. Ако това е вирусна или бактериална инфекция, ще бъде предписано лечение. В много случаи могат да се използват холистични или естествени средства за ефективно лечение на това състояние.

За лечение на подутите лимфни възли могат да се използват и хомеопатични средства.

Mercurius Solubilis, Kalim Muriatikum и други методи могат да помогнат за почистването на лимфната система и да стимулират имунната система.

Билките също помагат за лечение на това състояние. Чесънът е едно от най-известните и естествени противовъзпалителни и антибактериални средства. Това ще помогне за намаляване на възпалението и поддържане на редовна имунна функция. Други билкови средства, които помагат: ехинацея, корен от женско биле, куркума, джинджифил, колоидно сребро и др.

Хранителни добавки: витамините и минералите също подпомагат имунната система и възстановяват лимфната функция. Витамин А, витамин С, цинк, селен, витамин D3, рибено масло и пробиотици – ефективни средства в зависимост от причината за възпалението.

Ако сте открили малка подутина на врата си, въпреки че проблемът може да е незначителен, важно е да се консултирате с лекар, тъй като възпалението може да бъде свързано с по-агресивни проблеми като бактериална инфекция, паразити и рак.