НАЧАЛО ЗДРАВЕ 7 отлични приложения на лимона за красива кожа и коса

7 отлични приложения на лимона за красива кожа и коса

0
7 отлични приложения на лимона за красива кожа и коса
7 отлични приложения на лимона за красива кожа и коса

7 отлични приложения на лимона за здраве и красота

Всички ние използваме лимони в кухнята. Но този чудесен плод може да бъде използван и за козметични цели.

По-долу са описани 7 отлични приложения на лимона за красота:

1.Лимонът хидратира устните
Преди да си легнете, нанесете малко лимонов сок на устните си и те ще бъдат хидратирани.

2.Използвайте лимон за подмишниците и кожата
Лимонът ще изсветли тъмните петна по тялото ви, а може да го използвате и като дезодорант. Лимонът премахва микроорганизмите, които причиняват неприятната миризма. Направете смес от лимонов сок, мед и овесена каша и нанесете в областта на подмишниците.

3.Премахване на черни точки с лимон
Лимонът почиства порите и кожата, стимулира отстраняването на черните точки. Нанесете лимонов сок върху кожата си и оставете да действа 10 минути, но не се излагайте на пряка слънчева светлина, за да избегнете появата на петна. Благодарение на антибактериалните и стягащи свойства на лимона, порите се почистват и кожата изглежда по-добре.

4.Лимон за мазна кожа
Лимонът може да бъде много полезен за хората, които имат мазни пори и кожа. Преди да си легнете, изстискайте един лимон и използвайте памучни тампони. Лимонът подобрява външният вид на кожата и стимулира отделянето на мазнини.

5.Използвайте лимони като лак за избелване и заздравяване на ноктите
Лимонът е идеален за вашите нокти, укрепва и премахва всякакви следи по тях. Смесете малко лимонов сок с 2 супени лъжици зехтин, след което натопете ноктите си в сместа.

6.Използвайте лимон, за да намалите петната по лицето
Поставете малко лимонов сок на засегнатите места и оставете за 15 минути, след това изплакнете. Това е естествено решение за намаляване на петната. Най-доброто време да използвате това средство е вечер, защото слънчевите лъчи могат да предизвикат обратния ефект.

7.Използвайте лимон, за да изсветлите косата си
Това е една от разпространените употреби на лимона. Нанесете малко лимонов сок на косата си и останете на слънце, косата ви ще бъде блестяща.