НАЧАЛО ЗДРАВЕ Скилидка чесън ще ви спаси от болката в ухото

Скилидка чесън ще ви спаси от болката в ухото

0
Скилидка чесън ще ви спаси от болката в ухото
Скилидка чесън ще ви спаси от болката в ухото

Скилидка чесън може да реши много проблеми

Чесънът е първенец сред здравословните продукти. Той е незаменим за предотвратяване на настинки и укрепва имунната система. Чесънът има антибактериални и антивирусни свойства, спомага за облекчаване на подуването и намалява болката.

За да елиминирате болката в ушите, чесънът е по-добър от всяко лекарство. Съдържа съединения, които се абсорбират от кожата и проникват във вътрешното ухо, осигурявайки противовъзпалителен ефект.

Чесън при болка в ушите
Достатъчно е да намачкате скилидка чесън, да я увиете в мека тъкан и да я поставите в ухото за 30 минути. Тази процедура облекчава болката и насърчава излекуването. Не поставяйте чесъна твърде дълбоко в ухото. Не използвайте твърде малко парче чесън. След тази процедура бъдете подготвени за миризмата на чесън.

Чесънът има специфичен мирис, дължащ се на алицина, химическо съединение, което се произвежда, когато целостта на клетките на чесъна се нарушава. Алицинът е естествен антибиотик, ето защо той е толкова ценен.

Алицинът е мощно вещество, така че предпазвайте кожата от изгаряния (по-добре е да използвате парче тъкан, когато чесънът влиза в контакт с кожата).

Древните гърци смятали, че чесънът е лек за всички болести.

Скилидка чесън дори понижава кръвното налягане.