Чудо смес – ще в спаси от болката в коленете

За хроничната болка в коляното потърсих помощ от народната медицина и намерих рецепта, която е доказала своята ефективност. Тя помогна и на мен да се отърва от болката.

Оригиналната рецепта се състои от 4 съставки, но аз я промених малко и направих своя уникална рецепта.

Изпитвах затруднение, когато исках да свия и да изправя коляното си, а понякога ме болеше и в покой, а когато се движех, болката беше непоносима.

Ако сте на повече от 40 години, със сигурност ще почувствате първите промени в тялото си. Появяват се болки в ставите, предимно в коленете, раменете и лактите.

При по-младите, болките в ставите могат да се появят в резултат на артрит, ревматизъм, травма, фрактура или претоварване.

Има много хапчета и мазила, които обещават да премахнат болката, но скоро след края на действието им болката се връща отново.

За щастие, народната медицина предлага естествена, проста рецепта, която помага за премахване на болката само с едно нанасяне. Със сигурност имате всички съставки в кухнята:

Необходими съставки:
1 супена лъжица горчица
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица сода за хляб
1 супена лъжица ситно смляна хималайска сол
и съставките, които добавих аз – 1 супена лъжица куркума и 1 чаена лъжичка йод

Приготвяне:
Смесете всички съставки, докато получите хомогенна смес. Подготвената смес изсипете в подходящ съд (кутия от крем или друго).

Употреба: Най-добре е да си направите компрес от приготвената смес вечер, преди да си легнете, така че съставките да действат дълго време.

Втрийте добре мазилото в засегнатата става, след това поставете прозрачно фолио отгоре, след което увийте с топъл вълнен шал.

Оставете да престои около 2 часа или за цялата нощ. На следващата сутрин измийте с топла вода.

Повторете процедурата 4-5 дни, но още след първата употреба ще изпитате значително подобрение. Приготвената смес се съхранява в хладилник. Това наистина е чудо смес, пригответе я и се убедете сами.

Горчицата и нейните свойства:
Горчицата се приготвя от синапено семе, което предлага многобройни ползи за здравето. В случай на изгаряния нанесете дебел слой горчица и болката ще изчезне.

Освен това, ако сте настинали или почувствате драскане в гърлото, изяжте една супена лъжица горчица, бавно я разтопете в устата си.

Ако имате главоболие, нанесете малко горчица на челото и слепоочието.