Повярвайте! Прилагайки тази рецепта с чесън, напълно се отървах от гъбичките по ноктите!

Гъбичните инфекции могат да засегнат почти всяка част от тялото ни, но ръцете и особено краката са най-податливи на този проблем.

Всеки знае колко деликатен може да бъде този проблем, тъй като значително променя външния вид на ноктите и провокира появата на силна, неприятна миризма на краката. Но не забравяйте, че онихомикозата е не само естетически проблем! Това заболяване може да предизвика по-сериозни проблеми и дори загуба на нокътя.

При гъбична инфекция ноктите на краката могат да променят цвета си, да започнат да се белят и да се чупят.

Природно средство №1: Сода за хляб.

Содата е алкализираща и антисептична съставка, която елиминира гъбичните инфекции. Ето как да я използвате!

Начин на употреба:

Смесете малко сода с малко вода или прясно изцеден лимонов сок, за да направите гъста, но мека паста. Сега нанесете пастата върху и около засегнатия нокът. Покрийте с найлонова торбичка, фиксирайте с превръзка и оставете за една нощ, сутрин измийте краката си с топла вода.

Можете също да сложите сода в обувките си, за да предотвратите разпространението на гъбичките.

Природно средство №2: Чесън.

Чесънът притежава мощни антимикробни и противогъбични свойства. Поради тези свойства, той допринася за унищожаването на бактериите и гъбичките по ноктите на краката и ръцете.

Начин на употреба:

Смачкайте 10 скилидки чесън, за да образувате паста, след това я разтворете в малко количество топла вода и натопете засегнатите нокти в нея за 15-20 минути.

Като алтернатива, можете също да смесите чесновата паста с малко количество зехтин и да я нанесете върху засегнатите от гъбичките места. Оставете за 30 минути, след това изплакнете и подсушете.

Вижте още: Витамин В12 и признаци за неговия дефицит в тялото ни

Опитайте тези прости трикове и скоро ще бъдете изумени от резултатите! Преди да използвате народни средства, се консултирайте с лекар!