НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Лицето ви казва дали сте здрави или не. Обърнете внимание!

Лицето ви казва дали сте здрави или не. Обърнете внимание!

0
Лицето ви казва дали сте здрави или не. Обърнете внимание!
Лицето ви казва дали сте здрави или не. Обърнете внимание!

Лицето ви казва много за вашето здраве

Много хора се гледат в огледалото всеки ден и се дразнят от акнето, бръчките и торбичките под очите. Но това, което повечето хора не знаят е, че много от промените по лицето могат да бъдат признаци за сериозно заболяване. Разгледайте внимателно лицето си и разберете колко здрави сте.

1.Чело
Кожата на челото е бледа или червена? Това може да означава, че метаболизмът ви не функционира правилно. Челото показва проблеми с черния дроб. Това може да е и знак, че жлъчката ви не работи правилно.

2.Слепоочие
Ако слепоочието ви е червено или подуто, това може да е признак, че бъбреците са претоварени. Тези видове кожни проблеми възникват, когато токсините се натрупват в организма, но те могат да бъдат причинени от консумирането на прекалено много преработени храни.

3.Клепачи
Далакът е отговорен за поддържането на здрава имунна система чрез съхранение и производство на левкоцити. Ако клепачите изглеждат подути, червени или просто много различни от нормалните, това може да показва, че далакът ви не функционира правилно.

4.Торбички под очите
След дълга нощ и недостатъчен сън много хора се събуждат с торбички под очите си. Ако те не изчезнат, когато се наспите достатъчно, трябва да ги погледнете по-отблизо. Когато изглеждат бледи или сиви, това може да е знак, че нещо не е наред с бъбреците ви. Ако наистина имате торбички под очите, това може да е признак за стрес. Неправилната диета също може да предизвика торбички под очите.

5.Скули
Хората, които страдат от разширени пори, може би имат проблеми с белите дробове. Това често се случва с пушачите.

6.Бузи
Обезцветяване в тази област показва, че храната е прекалено мазна и че стомахът е претоварен. Ако това е придружено от атония, това може да означава, че човекът има проблеми с метаболизма. Подуване и акне в тази област са признак, че човек има непоносимост към определени продукти.

7.Нос и ноздри
Дълбока гънка или подуване на моста на носа може да е индикация за дисфункция на щитовидната жлеза. Широките ноздри, от друга страна, често са причинени от уголемени бели дробове, често срещан проблем при пациенти с астма. Червените ноздри могат да означават бронхиална инфекция. Във всеки случай, ако забележите, че носът ви изглежда много по-различно от преди, това може да означава, че белите ви дробове не работят правилно.

8.Върха на носа
Всъщност, това не е просто козметичен проблем и може да означава проблем със сърцето. Ако забележите, че носът ви е постоянно червен, консултирайте се с лекар възможно най-скоро.

9.Между горната устна и носа
Стресът може да предизвика проблеми с кожата и малки бръчки под носа. Физическият стрес влияе също на хормоналните нива, като се променя нивото на естроген и функционирането на репродуктивните органи. Този хормонален дисбаланс се отразява на нашия външен вид.

10.Устни
Устните ви могат да ви подскажат, ако имате проблеми с тънките черва. Първите признаци за това са херпес, язва и обезцветяване. Ако долната устна е подута, това може да означава, че червата не функционират правилно. Ако устните ви са бледи, това може да означава лошо кръвообращение. Промените в устните също могат да бъдат признаци за проблеми с далака, жлъчния мехур, черния дроб или дебелото черво.

11.Брадичка
При жените често се появява акне на брадичката през втората половина на месечния цикъл. Това се дължи на промяна в нивата на хормоните. Но пъпките и бръчките тук могат също да показват, че някои органи не функционират правилно. При мъжете удължената брадичка може да е признак за увеличена простата.

Както виждате, лицето ви казва много за общото здравословно състояние. Струва си да се поглеждате всеки ден в огледалото и да не пренебрегвате предупредителните знаци.