Отървете се от отока завинаги по естествен начин!

Сутрин: Събуждате се и се качвате на кантара, виждате нещо плашещо – 3-4 кг повече от обикновено! Яли сте прекалено много вчера? Или кантарът е развален?

Не. Всичко се дължи на задържането на вода в тялото. Това се случва главно при бременните жени, хора, които не водят най-активния начин на живот, или пациенти, приемащи специални лекарства. Отоците се появяват, както вече забелязахме, в краката, по ръцете, по-рядко – по стомаха.

Въпреки това, за щастие, има естествени начини да се отървете от този неприятен проблем. Нека видим какво допринася за подуването.

Честата консумация на любимите ни хамбургери, пържени картофки или като цяло солени храни, много често води до оток. Особено ако не пием достатъчно вода. Прекомерното количество сол в тялото води до задържане на вода, за да се създаде баланс. За решаването на този проблем има много просто решение: яжте по-малко солено.

Недостатъчно количество вода
Много от нас знаят за този проблем. Когато тялото не получава достатъчно вода, то се опитва да я задържи само, причинявайки подуване.

Достатъчни са 2 литра на ден. Недостигът на вода може да бъде компенсиран и с краставици или други зеленчуци с високо съдържание на вода.

Магнезиев дефицит
Дефицитът на магнезий със сигурност ще доведе до задържане на вода в организма, тъй като това вещество е просто необходимо за функционирането на нашия метаболизъм.

Авокадото, спанакът и натуралното кисело мляко са изключително богати на магнезий. Освен това, те са не само са здравословни, но и много вкусни. Честата консумация на тези продукти със сигурност ще повлияе на здравословното състояние и ще помогне на тези, които искат да отслабнат.

Здравословната диета и здравословният начин на живот постепенно ще доведат до желаните резултати. Необходимо е само да заменим нашите лоши навици с положителни.

Отървете се от отока и други здравословни състояния, като промените начина си на живот!