Красива кашпа – направете си я сами

Стайните растения са незаменими за дома. Те разкрасяват скучния интериор и подобряват микроклимата. Но важна е и скасията, в която те растат. Саксии, кашпи – именно техният дизайн, форма, цвят и дори самата почва, играят важна роля за дизайна на помещението.

Един от най-важните фактори при избора на саксии и кашпи за цветя е съвместимостта на дизайна на саксията с дизайна и стила на стаята. Такава на пръв поглед дреболия – саксия с цветя – може да декорира всекидневната, спалнята или кухнята и обратно.

Направете си сами красива кашпа
Днес на пазара за градински приспособления и декор можете да намерите огромно разнообразие от красиви саксии и кашпи за цветя, но ще бъде много по-интересно и, между другото, по-евтино да си я направите със собствените ръце – от достъпни, прости и евтини материали.

Запознайте се с следните отлични идеи.

Бабите на село, например, при липса на стандартни саксии за цветя, адаптират различни домакински съдове за тази цел – стари саксии, метални лейки, легени и дори пластмасови бутилки. Изглежда много оригинално!

Ето как една моя приятелка създава уют в къщата, като използва кафе на зърна и кокосови черупки.

Красива кашпа - ето как да си я направите сами

Любителите на естествените материали със сигурност ще харесат кокосовите саксии. Тази украса изглежда стилно и красиво!

Красива кашпа - ето как да си я направите сами

Кокосовите плодове са доста издръжливи и надеждни. В идеалния случай тези саксии са подходящи за сукуленти и кактуси, тъй като не изискват често поливане.

Красива кашпа - ето как да си я направите сами

Невероятно великолепие!

Вижте колко стилно и оригинално е! Сигурна съм, че всеки, който се озове в стая с такива саксии, просто няма да остане безразличен.

Може би ще направя нещо подобно за моя дом!

Тези саксии са идеални за средно големи домашни растения. За да направите нещо подобно, ще са ви необходими: кокосов орех, ножовка, шило или друг остър предмет.

Изберете кръгъл кокосов орех в случай, че искате да получите стабилна форма или удължен орех, ако растението е висящо. Направете дупки на три места и отстранете течността.

Почистете добре ореха от вътрешната страна. Саксията ви е готова. Ако пробиете допълнителни отвори по стените на ореха, можете да ги изпозвате за въже, на което да закачите ореха.

Още интересни идеи


Флорариумите са на мода сега. Въпреки това, когато ги създавате, трябва внимателно да подходите към подбора на растения. Най-подходящи са сукулентите, анубиасите, някои мъхове и папрати. Можете да използвате декоративни камъчета.

По мое мнение, тези кашпи са произведение на изкуството. Използвайте тези идеи за вдъхновение.