НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ютията може да се почисти и без препарати. Вижте колко е лесно!

Ютията може да се почисти и без препарати. Вижте колко е лесно!

Ютията може да се почисти и без препарати. Вижте колко е лесно!
Ютията може да се почисти и без препарати. Вижте колко е лесно!

Ютията може да се почисти и без препарати. Вярвате или не, вижте този трик.

С течение на времето върху ютията се образуват варовикови отлагания и мръсотия. Това, със сигурност, прави трудно гладенето, така че е важно да почистите ютията правилно.

Преди да започнете с почистването, пригответе термоустойчив съд (тава, огнеупорна чиния, тенджера), в който може да поставите ютията.

Също така, ще ви трябват две дървени пръчки, върху които да поставите ютията, така че между ютията и дъното на тавата да има разстояние от около 1 см. По този начин най-лесно ще почистите ютията.

Ютията може да се почисти и без препарати. Вижте!
Ютията може да се почисти и без препарати. Вижте!

След това направете следното:
Вземете огнеупорният съд и сложете дървените пръчки на дъното му. Поставете ютията върху тях. В съда изсипете лимонена киселина и добавете вряла вода.

Необходимото количество вода и лимонена киселина зависи от размера на съда, трябва да бъде в съотношение: 1 чаена лъжичка лимонена киселина на 200 мл вода.

Водата трябва да покрива нагревателната плоча на ютията на 1-1,5 см. Всички гумени и електрически части трябва да бъдат разположени над водата и ютията, разбира се, трябва да бъде изключена.

Оставете да престои така за 5-10 минути. След това, поставете съда на умерен огън. Когато кипне водата в съда, оставете да ври още 10-15 минути.

Ще видите какво ще излезе от ютията ви. След това, изплакнете добре и я почистете (ако има опция за самопочистване) както отвън, така и отвътре. Избършете с мека кърпа и оставете да престои няколко часа.

След тази процедура можете да я използвате отново.

Вече знаете, че ютията може да се почисти и без препарати.