НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Сложете обелени картофи в обувките си! Вижте защо!

Сложете обелени картофи в обувките си! Вижте защо!

Сложете обелени картофи в обувките си! Вижте защо!
Сложете обелени картофи в обувките си! Вижте защо!

Сложете обелени картофи в обувките си – това ще ви помогне при следната ситуация

Всяка домакиня знае, че картофите са просто незаменими в домакинството. Има безброй рецепти за приготвянето на вкусни картофи, с които да нахараните семейството и гостите.

Освен това, те са достъпни за всички. А знаете ли, че картофите могат да се използват не само в кулинарията.

Занаятчиите започнали да поставят картофи в обувките си? Ще попитате – защо? В тази статия ще узнаете причината.

Разберете в кои ситуации картофите ще ви помогнат много.

Отидох на пазар и си купих нови обувки, но се оказа, че са по-малък размер.

Но не всеки път мжете да отидете и просто да ги смените с други.

Можете да се оставите на болката да ви тормози или да опитате народни методи за справяне с този проблем. Може да си сложите вълнени чорапи. Но този вариант едва ли може да се нарече идеален.

И тук на помощ идва най-обикновеният картоф. Тайната се крие в отличните свойства на картофите, които ще ви помогнат да разтегнете обувките си.

Как работи? Влагата от картофите допринася за разтягане на кожата на обувките. Оставете картофите в обувките за през нощта. През това време картофите ще изсъхнат и влагата ще се абсорбира в кожата и ще я направи по-мека.

Как да приложите този трик? Обелете два картофа със съответния размер. След това, увийте картофите във вестник или кърпа. Не трябва да прекалявате.

Поставете увитите картофи в обувките, които трябва да се разтегнат. Оставете ги за през нощта. Това е тайната технология, която ще ви помогне лесно да направите обувките си по-големи. Като бонус, картофите перфектно премахват миризмите. Най-добре този метод работи при кожени обувки. Въпреки че е подходящ за всички обувки.