НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 7 необичайни начина да преобразите малкия балкон

7 необичайни начина да преобразите малкия балкон

0
7 необичайни начина да преобразите малкия балкон
7 необичайни начина да преобразите малкия балкон

7 необичайни начина да превърнете малкия балкон в райско кътче за вас и семейството ви

Балконът е като малка стая, в която обикновено се съхраняват ненужни или малко използвани неща. Но не е ли по-добре да направите нещо необичайно с балкона, такова, което да зарадва душата? Отдавна мечтаете за лично пространство, където бихте могли да се отпуснете сами или, напротив, да прекарате известно време със семейството и приятелите си на чаша чай? Балконът, устроен за почивка в този случай ще бъде истинско спасение! Предлагаме ви 7 необичайни начина да подредите балкона.

Лятна спалня – идеален вариант дори за малък балкон. Компактните мебели в комбинация с ненатрапчив декор ще превърнат балкона в райско кътче. Тук можете да се отпуснете и да презаредите батериите си за целия ден.

Стая за чай е друга опция, която е идеална за вас, ако не искате да поставяте диван или легло на балкона. Малък стол или дори обикновени възглавници ще са достатъчни, за да си устроите място за чаена церемония! Само си представете колко е готино да организирате семейни събирания или срещи с приятели на това място.

Можете да си устроите и малък офис. Малко бюро и стол, както и тишина и комфорт – това, което ви е нужно, за да работите. Може да поставите и малко шкафче на стената.

7 необичайни начина да преобразите малкия балкон

Какво ще кажете за собствена мини-зала за спорт? Да, може да се устрои и на балкона! Свеж въздух и всички необходими уреди (разбира се, не големи) тук ще се впишат перфектно.

7 необичайни начина да преобразите малкия балкон

Зимна градина, цветна или дори мини градина – ако нямате лятна къща, но мечтаете за ваша градина, то това е, което ви трябва! Разбира се, трябва да помислите как да създадете всички необходими условия за живота на растенията, обаче, това е напълно постижима цел. Този балкон ще бъде източник на вдъхновение и място за релакс след работните дни.

За да не заемате масто в детската стая, можете да устроите кът за игра за децата на балкона. Можете да организирате цял спортен комплекс, което ще бъде повече от достатъчно за детето! Поставете тук дъска за рисуване, шкафче с книги, прехвърлете играчките, поставете ярък килим, украсете балкона – и децата ви ще са доволни.

Разбира се, не можем да не споменем нашата собствена домашна библиотека на балкона. Той е идеално място за четене, пиене на чай и релакс в удобно кресло. Два стола или малък диван и шкафче за книги ще са достатъчни! А декорът може да бъде избран по ваш вкус.