НАЧАЛО ЗДРАВЕ Артритът ще бъде преборен, ако консумирате тези 5 храни

Артритът ще бъде преборен, ако консумирате тези 5 храни

0
Артритът ще бъде преборен, ако консумирате тези 5 храни
Артритът ще бъде преборен, ако консумирате тези 5 храни

Артритът сам по себе си е възпаление на ставите. Той може да възникне хронично, инфекциозно, метаболитно и др. Това възпаление е свързано с повече от 100 различни заболявания.

Докато най-известният е артритът, който засяга пръстите (остеоартрит), другите видове могат да засегнат мускулите, костите и другите стави, заедно с околните тъкани.

Ето защо артритът засяга не само възрастните хора. Например много деца страдат от ревматоиден артрит в ранна възраст. Болката обикновено е най-честият симптом и трябва да бъдем много внимателни към нея.

Други случаи показват ясно възпаление, което прави движението невъзможно. Ако имате съмнения, е важно да се консултирате със специалист.

5 храни, които ще ви помогнат в борбата с артрита

1. Пълнозърнести храни

Какво имаме предвид, когато говорим за пълнозърнестите храни? Пълнозърнестите храни са семената от различни продукти (зърна), които не са били обработени. Когато не се обработват, тези семена запазват следните три компонента:

Трици: външният слой, който ги предпазва от слънцето, водата и други фактори, които причиняват нараняване на растенията. Съдържат витамини от група В, желязо, мед, магнезий, цинк и фибри.

Зародиш: в центъра на зърното. Той осигурява антиоксиданти, минерали, мононенаситени мазнини, протеини и много витамини.

2. Шам-фъстък

Той е толкова полезен, колкото и вкусен. Можете да консумирате до две шепи на ден, за да защитите костите и ставите си. Шам-фъстъкът осигурява много здравословни масла, които се грижат за сърцето ви, но също така:

  • Той е богат на протеини, които ви помагат да укрепите мускулите и сухожилията си.
  • Съдържа калций, магнезий, цинк, витамин Е, линоленова киселина и много фибри.

3. Червени плодове

Червените плодове са сред най-добрите антиоксиданти, които съществуват. В тази категория попадат ягоди, малини, череши, боровинки, вишни, къпини и червено грозде. Основният антиоксидант е витамин С, наречен аскорбинова киселина, и е чудесен за предотвратяване на възпалението.

4. Натурален сок от моркови

Противораковите му ефекти предизвикаха научния свят, така че той все още е под изследване.

Вижте още: Тази рецепта лекува коленете и незабавно възстановява костите

5. Сутрешно кафе

Въпреки че при много заболявания е желателно да се откажете от кафето, в този случай не е така. Чаша кафе с добро качество в ранните часове на деня помага за намаляване на симптомите на артрит.