НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО В никакъв случай не купувайте пилешки гърди с такива жилки по тях!

В никакъв случай не купувайте пилешки гърди с такива жилки по тях!

0
В никакъв случай не купувайте пилешки гърди с такива жилки по тях!
В никакъв случай не купувайте пилешки гърди с такива жилки по тях!

В никакъв случай не купувайте пилешки гърди, ако има такива жилки по тях!

Една чаша, нарязани на кубчета пилешки гърди съдържа 43 грама протеин, който помага за изграждането на мускулите и ни кара да се чувстваме силни.

Затова, всеки съзнателно избира това популярно месо. Значителна роля играе неговата достъпна цена. Скорошен доклад на Академията в Оксфорд обаче показва рязко нарастващ брой и размер на белите жилки върху пилешките гърди. Въпреки че тези жилки са напълно безопасни за ядене, те показват, че пилетата са пораснали твърде бързо.

На снимката по-долу пилешките гърди с буквата А са нормални.

Бялата жилка върху тях е много малка или напълно липсва. Пилешките гърди B имат лента с умерен размер, а гърдите C – голяма. Наличието на бели жилки показва по-високо съдържание на мазнини (22% повече, отколкото при гърдите без бяла жилка) и по-твърдо месо.

Академията в Оксфорд съобщава, че темпът на растеж на пилетата се е увеличил с 400% в сравнение с 1957 г. Докладът отбелязва, че този растеж до голяма степен се основава на генетиката, въпреки че в някои случаи е свързан с внасянето на хормони.

Земеделските производители подлагат пилетата на хормони и генетични подобрения, които ускоряват растежа на пилетата с нездравословно темпо, причинявайки мускулна дисфункция. Пилешкото месо е вкусно, но не забравяйте внимателно да го проверите в магазина!