НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Триъгълник на смъртта на лицето: ето защо не бива да го докосвате

Триъгълник на смъртта на лицето: ето защо не бива да го докосвате

0
Триъгълник на смъртта на лицето: ето защо не бива да го докосвате
Триъгълник на смъртта на лицето: ето защо не бива да го докосвате

Триъгълник на смъртта на лицето – със сигурност, много от вас са чували за изключително чувствителната към инфекции област на лицето. Но малко хора знаят коя е и къде точно се намира. Триъгълникът на смъртта е разположен в следните зони на лицето: уста, нос и назолабиални гънки. Именно в тази част на лицето се намира най-големият брой съдове, които нямат клапи.

Триъгълник на смъртта на лицето
Инфекция, която е проникнала в триъгълника на смъртта, навлиза в мозъка, а това от своя страна може да причини различни видове усложнения и дори смърт. Дерматолозите алармират за тази опасност по основателна причина, тъй като не трябва да докосвате тази зона с ръцете си. Именно по тях има голям брой бактерии и хората дори не подозират за това.

В тази зона на лицето има три основни проблема: циреи, черни точки и косми в носа. Нека разгледаме по-подробно всеки от тях.

Цирей в зоната на триъгълника на смъртта
Причината за заболяването е запушване на мастната жлеза, която се възпалява в бъдеще. Натрупаната под кожата гной не излиза над кожата. Спокойно можем да кажем, че циреят е най-опасният дерматологичен проблем и всеки може да се сблъска с него.

Не се опитвайте сами да се справите с това. По-добре се консултирайте с лекар. Използвайте компрес за през нощта с с ихтиол. Той (мехлемът) има свойството да издърпва гнойта и след тази процедура е необходимо да третирате засегнатата област със спирт.

Акне и черни точки в зоната на триъгълника на смъртта
В официалната медицина черните точки се наричат комедони. Това е подобен на предния проблем, но не толкова сериозен.

Проблемът е, че по време на отстраняването, не цялата мърсотия излиза навън, а прониква в кръвта.

За по-добро почистване на кожата използвайте така наречените черни маски или посещавайте салоните за красота, където ще почистят кожата ви. Черната маска може да се приготви у дома, като се използва вода, желатин и активен въглен. Когато извършвате тази процедура, трябва да следвате простото правило – кожата на лицето трябва да се запари, а след края да минете кожата на лицето си с тоник, за да свиете порите.

Косми в носа в областта на триъгълника на смъртта
Въпреки че не изглежда естетически добре, именно те изпълняват функцията на пречистване и служат като въздушен филтър. Лекарите не препоръчват да се издърпват или режат, защото тези процедури могат да причинят инфекция. Използвайте тример, който ще ви помогне безопасно да се отървете от космите.

Триъгълникът на смъртта на лицето – не е поле за тестване! Погрижете се за здравето си!