За коремни мускули като камък, необходимо ви е само конопено въже

Една дама, която по професия е физиотерапевт, ми предложи страхотна алтернатива на тежките упражнения, които би трябвало да укрепят коремните мускули. Според нея е необходимо само едно въже или лента.

„Ким Кардашиян, която носи корсет по няколко часа на ден, за да има тънка талия, излишно се измъчва и излага здравето си на риск“, казва Сами Марго, чийто трик с конопено въже се превърна в абсолютен хит.

Тази жена, която по професия е физиотерапевт, твърди, че ако връзвате въже около корема си по-често, ще го стегнете, като по този начин ще свиете коремните си мускули и ще постигнете ефект все едно сте тренирали.

Физиотерапевтите са загрижени за големия брой физически неактивни хора. Ходенето на фитнес 2-3 пъти седмично за някои е „научна фантастика“, така че трябва да намерим начин да включим някои упражнения в ежедневието си, казва Сами Марго.

Завържете здраво въжето или лентата, за да има ефект. Първо протегнете корема си, доколкото можете, след това отпуснете контракцията с 50%, за да намерите идеалната позиция за възела на въжето.

С тази техника, както твърди Сами, ще получите плосък корем и по-силни коремни мускули и дори ще подобрите стойката си.

Марго обаче изтъква, че методът с въжето не може да бъде заместител на тренировките. Най-добре би било да комбинирате упражненията с въже. Той е много подобен на японския метод за бързо премахване на коремните мазнини от гърба.