НАЧАЛО ЗДРАВЕ Никотинова зависимост: тази билка ще ви помогне

Никотинова зависимост: тази билка ще ви помогне

0
Никотинова зависимост: тази билка ще ви помогне
Никотинова зависимост: тази билка ще ви помогне

Никотинова зависимост: ето как да се справите

Хората може да имат различни пороци, проблемът започва, когато чувстваме нужда да ги продължим, дори когато знаем, че това не е добре за нас.

Зависимостта причинява сериозни щети на нервната ни система и съответно на цялото тяло. Ярък пример за това е пристрастяването към цигарите, което възниква поради голямото количество никотин, което е включено в състава им. За щастие, винаги ще има естествени средства, които помагат при никотинова зависимост, а тази билка ще ви накара да спрете да пушите.

Говорим за стевията – мощно лечебно растение, което може да излекува няколко заболявания, в зависимост от рецептата, която приготвите. Вероятно познавате стевията като естествен подсладител, който може да замести захарта и да регулира глюкозата в кръвта, но нейните качества не свършват дотук, защото действа и за премахване на всеки синдром на зависимост.

Пригответе тази рецепта и не забравяйте да възвърнете контрола над живота си и да се сбогувате с въздържанието.

Необходими съставки:
няколко листа стевия
чаша вода

Приготвяне:
Кипнете водата. Когато достигне точката на кипене, можете да добавите листата от стевия и да ги оставите да се варят за няколко минути, за да отделят свойствата на растението и да се смесят с течността, превръщайки я в лек срещу зависимостта.

Отстранете съда от котлона, прецедете съдържанието в малък съд и съхранявайте на хладно място.

Необходими са ви само няколко капки от средството. Капнете от него под езика, когато усетите желание за пушене. Скоро желанието ви за пушене ще отмине.

Ако имате нужда от по-добри резултати, можете да приемате 3 капки от лека преди и след всяко хранене, така че да избегнете желанието за пушене.

Други начини за отказване от тютюнопушенето
Можете също да вземете няколко листа стевия и да ги държите близо до себе си, а когато усетите, че искате да пушите, сложете едно в устата си и започнете да го дъвчете. Неговият вкус и усещане, че ядете нещо, ще разсеят ума ви и ще забравите за цигарата. Консумацията на течна стевия е друг вариант, но трябва да сте сигурни, че тя е естествена.

Освен че изкоренява зависимостта към определени психотропни вещества, тя притежава и антибиотични свойства, противогъбичен и имуностимулиращ ефект.