НАЧАЛО ЗДРАВЕ Дървото на парите притежава уникални лечебни свойства

Дървото на парите притежава уникални лечебни свойства

0
Удивително е на какво е способно това растение! Имам го от много години, но не съм знаела за ползите от него
Удивително е на какво е способно това растение! Имам го от много години, но не съм знаела за ползите от него

Дървото на парите притежава невероятни лечебни свойства

Почти във всеки дом има саксия с дървото на парите. Листата му са кръгли и напомнят на монети. Те съдържат много сок, за свойствата на който малко хора знаят, а днес ще ви кажем как да превърнете това домашно растение в истински лек.

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е, че в листата на растението, освен хранителните вещества, се съдържа и арсен, поради което при поглъщане трябва да се спазва стриктно предложената доза.

Ползи от дървото на живота
1.При херпес на устните, мехурите трябва да се мажат със сока на растението на всеки 30 минути или да правите компрес със сока.

2.За да възстановите бързо възпаленото си гърло, трябва да изцедите сока от 10 листа и да го разредите в чаша вода. С този разтвор изплаквайте гърлото си 3 пъти на ден.

Дървото на парите притежава уникални лечебни свойства

Препоръчително е да мажете ставите при артрит и артроза преди лягане със сок от 10–15 листа от растението.

При хемороиди трябва да нанесете към възпаленото място разрязан лист.

Дървото на парите притежава лечебни свойства за облекчаване на изгаряния, стрии, рани и циреи. За целта, поставете каша от листата върху засегнатата зона и я фиксирайте с превръзка, сменяйте на всеки 2-3 часа.

Сокът от листата на това растение премахва сърбежа и възпалението от ухапвания от комари, пчели и оси. Можете да намажете раните 4-6 пъти на ден.

Сокът помага при възпалителни заболявания на бъбреците. Необходимо е да се пие 3 пъти на ден в продължение на 15 минути по 1 супена лъжица от следната инфузия: 5 листа трябва да бъдат намачкани, залейте с чаша гореща вода и настоявайте за един час.

Ето такива лечебни свойства притежава това страхотно растение. Според народното вярване, ако дървото цъфти, тогава очаквйте голямо богатство и просперитет.

Затова се грижете за това растение и се наслаждавайте на красотата му.

Споделете тази полезна статия с приятелите си!