НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Изхвърлете пакетчето с черен пипер, ако намерите това в него!

Изхвърлете пакетчето с черен пипер, ако намерите това в него!

0
Изхвърлете пакетчето с черен пипер, ако намерите това в него!
Изхвърлете пакетчето с черен пипер, ако намерите това в него!

Изхвърлете пакетчето с черен пипер, ако откриете това вътре!

Черният пипер е една от най-използваните подправки: добавя се към маринати, супи, пайове, зеленчукови салати и много други ястия.

Черния пипер има не само прекрасен аромат, но е и полезен за тялото. Тази подправка има благоприятен ефект върху храносмилателния процес, а също така укрепва сърдечно-съдовата система и дори спомага за укрепване на мускулите.

Важно е подправката, която използвате ежедневно, да е с добро качество. За съжаление, за да се намали цената му, към него често се добавят примеси, а потребителят купува черен пипер с нишесте, креда и други добавки.

Как да проверите качеството на продуктите, ще опишем по-долу. Разбира се, това е невъзможно да се направи на пазара или в магазина, но като тествате определени марки, ще разберете кои от тях произвеждат висококачествен пипер и от кои продукти трябва да се откажете.

Как да проверите качеството на черния смлян пипер
Ето три проби: първата е на пипер с високо качество, след това първо качество и последният (забележете, най-черният) – второ качество. За високото качество говори цветът – от светлокафяв до кафяв.

Черен пипер – макар и широко разпространена подправка, но е скъпа. Недобросъвестните производители често добавят в пипера брашно, нишесте, смлян ориз и така нататък. Разгледайте примерите на снимката: в първия случай виждаме прах със сив цвят с прахообразна структура и без миризма, във втория случай – нееднороден продукт със сив цвят и бял прах. Той е фалшив! Там има малко истински пипер. Ако попаднете на такъв черен пипер изхвърлете пакетчето.

Може да тествате черния пипер за наличие на примеси. Залейте малко количество пипер с гореща вода и наблюдавайте какво ще се случи. Примесите ще бъдат забележими: нишестето ще се свари, а брашното ще придаде кисела миризма. Първият на картинката е най-висок клас пипер, след това втори клас и продукт с примеси.

Надяваме се, че тази информация ще ви бъде полезна. Вашите ястия ще бъдат още по-вкусни, а вие ще купувате по-добри продукти. Споделете тази информация с приятелите си!