НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трик, с който да върнете белотата на възглавниците

Трик, с който да върнете белотата на възглавниците

0
Трик, с който да върнете белотата на възглавниците
Трик, с който да върнете белотата на възглавниците

Трик, с който да върнете белотата на възглавниците

Всяка домакиня знае, че спалното бельо трябва да се пере поне веднъж на две седмици. Но какво ще кажете за вашите възглавници? И те заслужават не по-малко внимание, защото спите на тях.

С течение на времето по възглавниците започват да се появяват жълти петна от пот, а вътре се натрупват прах и мръсотия. А закупуването на нови няколко пъти годишно изобщо не е опция. За да върнете искрящата белота на възглавниците, подготвихме за вас подробни инструкции как да ги почистите.

Освен това, този метод е подходящ за памук, за пух и синтетични възглавници.

Как да изперете възглавниците
Свалете калъфките за възглавници, те трябва да се изперат отделно. Ако възглавниците ви имат специални калъфи, изперете ги отделно.

Поставете възглавниците в пералнята. По-добре е да перете по две възгланици наведнъж.

Добавете перилен препарат. За да избелите ефективно възглавниците и да се отървете от жълтите петна, смесете 1 чаша перилен препарат на прах, 1 чаша белина и половин чаша боракс.

Използвайте програмата с най-висока температура. Необходимо е също така да има поне 2 цикъла на изплакване, така че да не остане химия по възглавниците. Това е! След това е необходимо да изсушите добре възглавниците. По време на прането можете да сложите тенис топки в барабана, така че пухът да не се сбие.

Не забравяйте да опитате този метод, за да направите възглавниците си бели и чисти. Споделете този метод с вашите приятели!