НАЧАЛО ЗДРАВЕ 9 медицински теста, които ще разкрият дали сте здрави

9 медицински теста, които ще разкрият дали сте здрави

0
9 медицински теста, които ще разкрият дали сте здрави
9 медицински теста, които ще разкрият дали сте здрави

Непременно си направете тези 9 медицински теста, които ще разкрият дали сте здрави, без да посещавате лекаря!

За да се грижите за здравето си, трябва да се подлагате на пълен медицински преглед веднъж годишно.

Но също така състоянието ви трябва да се наблюдава между планираните посещения при лекаря. За целта има независими тестове, които могат да открият сериозно заболяване преди появата на първите симптоми.

Ето подбор от прости манипулации, които ще ви помогнат да прецените рисковете от развитието на заболяване и да се консултирате с лекар своевременно. Направете тези 9 медицински теста:

1. Болести на сърцето и белите дробове.

9 медицински теста, които ще разкрият дали сте здрави
9 медицински теста, които ще разкрият дали сте здрави

Поставете пръстите си в обърната J-форма и притиснете нокти. Погледнете малката празнина между ноктите. Ако я има, най-вероятно със сърцето и другите вътрешни органи всичко е наред.

Няма празнина между ноктите? Изглаждането на ноктите е резултат от ниските нива на кислород в кръвта. Липсата на кислород може да е поради много причини. Например възпаление на сърцето, белите дробове или стомашно-чревния тракт.

2. Инсулт и деменция.

За този тест ще ви трябва хронометър. Повдигнете единия си крак, така че бедрото да е успоредно на пода и пуснете хронометъра.

Успяхте да издържите в този стоеж 20 или повече секунди? Отлично: не се очакват инсулт и ранна деменция. И обратното: трудностите при балансирането на единия крак са възможни поради увреждане на малките съдове на мозъка.

3. Анемия.

Застанете пред огледалото и дръпнете долния клепач. Обикновено цветът му трябва да е ярко розов. При анемия той става тъмно розов или жълтеникав. Анемията е свързана с липсата на хемоглобин. Мускулите и тъканите на тялото получават малко кислород и не могат да работят на 100%. Ако забележите бледост, умора или задух, най-добре е да си направите изследвания и да проверите нивото си на желязо в кръвта.

4. Хормонален дисбаланс и недостиг на микроелементи.

Косопадът е естествен процес. Лекарите казват, че губим от 50 до 100 косъма на ден. Но за да сте спокойни, можете да направите обикновен тест.

Косата трябва да е суха и чиста. Вземете малък кичур коса и с пръсти я издърпайте. Не използвайте прекомерна сила. Ако имате 2-3 косъма в ръка, всичко е наред. А ако са повече, тогава посетете трихолог.

Косопадът има много причини: от стрес и неправилна грижа до сериозни здравословни проблеми. Косата пада и поради хормонален дисбаланс или хранителни дефицити. Този факт не бива да бъде пренебрегнат.

5. Синдром на карпалния тунел.

Този тест идентифицира професионални заболявания при офис работници, художници и мотоциклетисти – синдром на карпалния тунел.

Повдигнете ръцете си, така че предмишниците ви да са успоредни на лицето. Опитайте се да достигнете върха на дланите си с пръсти. Задръжте за 1-2 минути. Ако имате изтръпване или болка в китките и пръстите, това може да е признак за синдром на карпалния тунел.

Този синдром се появява, когато заобикалящата тъкан притиска медианния нерв. Без навременно лечение болката и изтръпването само ще се засилят. А фините двигателни умения ще се влошат.

6. Диабет.

Ще ви трябва помощ, за да направите още един тест. Пригответе обикновен молив с гума. Помощникът трябва да докосва стъпалата на краката с острия и с тъпия край на молива. Можете ли, без да поглеждате да кажете коя страна на молива се допира до вас в момента?

Ако не чувствате докосването, тогава малките нервни окончания на краката ви не работят добре. Намалената чувствителност може да показва невропатия – увреждане на нервите поради диабет.

7. Проблеми с артериите.

Повдигнете краката си под ъгъл 45 °, докато лежите и ги задръжте за няколко минути. Сега обърнете внимание на цвета на краката си. Много бледи (почти бели) крака и пръсти на краката са признак за лош приток на кръв поради запушени артерии. Промяната в цвета може да засегне само единия крак или и двата крака.

Периферните артерии доставят кръв към крайниците. Но когато луменът на артерията е блокиран, мускулите не получават кислород и се появяват неприятни симптоми: изтръпване, болка и спазми. Това периферно артериално заболяване първоначално е без симптоми. Без лечение води до инфаркт или инсулт.

8. Слух

За този тест ще трябва да се затворите в тиха стая. Поставете ръка до ухото си и разтрийте пръстите си. Чувате ли звука? Сега бавно извадете ръката си, докато разстоянието до ухото достигне 15 см. Все още ли чувате звука от триенето? Поздравления, всичко със слуга ви е наред. Не забравяйте да повторите процедурата с другото ухо.

Вижте още: Детоксикация на организма по метода на турския лекар Сарачолу

9. Предразположение към заболявания на сърцето и кръвоносните съдове.

Ако искате да направите този тест, трябва да изкачите малко стълбище. Направете няколко стъпки (8-12) и пейте. Можете също да се обадите и да говорите с някого по телефона, например. Ако сърцето ви изскоча от гърдите, тогава не можете да контролирате сърдечно-съдовата си система и дробовете ви не могат да се справят с натоварването.

Ако тези 9 медицински теста са били полезни за вас, не забравяйте да ги споделите с приятелите си!