НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Лесни трикове, с които да се отървете от плевелите

Лесни трикове, с които да се отървете от плевелите

Лесни трикове, с които да се отървете от плевелите
Лесни трикове, с които да се отървете от плевелите

Лесни трикове, които ще ви помогнат да се отървете от досадните плевели

Както се казва: „Априлските дъждове носят майски цветя“. Но, за съжаление, тези леки и приятни дъждове носят и плевели и то много!

Можем да се справим с тях веднъж завинаги, като изберем естествен метод – вреден за плевелите, но безвреден за вас, семейството и домашните любимци.

Прочетете по-надолу, за да научите 10 прости и ефективни метода за справяне с плевелите, за да можете да се насладите на красивия си двор без плевели.

Обработка с вряла вода
Ако има твърде много плевели, този прост трик със сигурност ще ви помогне! Просто изсипете вряла вода върху плевелите и гледайте как те изчезват пред очите ви.

Алкохол
Някои възрастни се наслаждават на тази напитка, но плевелите определено не я харесват! Както се оказа, водката и тези растения не се понасят взаимно.

В спрей бутилка смесете 1 част водка, няколко капки препарат за миене на съдове и 2 чаши вода. Напръскайте със сместа върху плевелите. Алкохолът унищожава защитното восъчно покритие върху листата, оставяйки растенията да изсъхнат на слънцето.

Забележка. Този метод е ефективен само при плевели, които растат на пряка слънчева светлина.

Мулч
Тъй като плевелите се нуждаят от светлина, покривайки ги с мулч, можете да се отървете от тях! Въпреки това, бъдете сигурни, че не покривате с него желаната растителност!

Превенцията е ключът
Царевичното глутеново брашно не само предотвратява растежа на плевелите, но и осигурява на растенията хранителен азот!

Този метод не работи с вече покълнали плевели, но ако планирате предварително, това е доста ефективно средство, което ще предотврати появата им.

Солен разтвор – отлични резултати
Ако имате плевели, ние имаме (солено) решение! Просто смесете една чаша сол в две чаши вода, кипнете. След това изсипете продукта върху плевелите. Солта ще дехидратира растенията.

Прахообразно съвършенство
Содата не се използва само в кухнята, тя може да се използва и в двора!

Поръсете със сода на трудно достъпните места, където са поникнали плевели и скоро вече няма даа са там.

Отървете се с липсата на светлина
Имате ниски плевели в двора си? Ако е така, помислете за вестника! Просто ги покрийте с вестник, липсата на светлина в крайна сметка ще унищожи плевелите.

Освен това, ако покриете вестника с мулч, това ще попречи на растежа на нови плевели в бъдеще. Докато вестникът се разлага, той осигурява допълнителни хранителни вещества на почвата!

Метод с оцет
Глухарчетата могат да красят дворовете – но няма да ви хареса, ако са плевели! Отървете се от тях, като напръскате с ябълков оцет.

Сапун
Много досадни плевели и горещо слънце – имате нужда от това сапунено решение! Добавете 5 супени лъжици течен сапун и 4 чаши вода в спрей бутилка – разклатете. Напръскайте върху плевелите, сапунът и слънцето ще си свършат работата!

Старомоден метод
И последно, но със сигурност не на последно място, тези плевели няма да преживеят под натиска на стара тениска. Създайте сянка и всички проблеми са решени. Но трябва често да проверявате състоянието на тениската, може да се наложи да бъде заменена.

По този начин можем да помогнем на нашата планета, като я спасим от химикали. Тези решения са ефективни, евтини и най-важното, безопасни за семейството и за Земята!

Не забравяйте да споделите тези лесни трикове с любимите си хора!