НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ако качвате снимки от фитнес залата, имате проблем!

Ако качвате снимки от фитнес залата, имате проблем!

0
Ако качвате снимки от фитнес залата, имате проблем!
Ако качвате снимки от фитнес залата, имате проблем!

Нека бъдем честни, поне пред себе си: всеки от нас има поне един приятел, който винаги качва снимки от фитнес залата във Facebook или Instagram. Или вие също сте един от тях?

„Току-що пробягах 5 км. Да!” – вашият приятел публикува това съобщение, очевидно надявайки се, че ще бъде поощрен или мотивиран от тази информация рано сутрин. Но това наистина ви дразни.

Учените казват, че е по-добре да не се дразните от това, а да бъдете съпричастни и да съчувствате.

Учени от университета Брунел в Лондон провели проучване за това кое кара хората да публикуват снимки от фитнеса в социалните мрежи. И изводите, до които стигнали, са много разочароващи.

Повишената нужда от внимание и уважение е първият признак на проблеми със самочувствието.

Оказа се, че хората, които постоянно документират живота си в социалните мрежи, включително рутинната част от него, са нарциси.

Целта им е да покажат на другите, че инвестират много време във външния си вид. Очевидно е също, че подобни публикации събират повече харесвания от обикновено.

„Нарцисите по-често публикуват своите постижения, отколкото хората със стабилна психика. Те имат повишена нужда от внимание, включително от своята общност в социалните мрежи“, заключават изследователите.

Всъщност такива хора са тихо презрени!

Още едно заключение на това изследване разкрива ръководителят му Тара Маршал:

„Резултатите ни показват, че подобен род публикации в социалните мрежи наистина събират повече харесвания и коментари от останалите. Но това хвалене от страна на нарцисите не им се отплаща по никакъв начин: може да им се струва, че приятелите ги подкрепят, но това не е така. Дават им харесвания от учтивост, но в душата си тези „приятели“ ги презират и ги смятат за егоистични хора.“

Вижте още: Разположението на бенката върху тялото разкрива характера

Така че, ако просто спрете да се снимате във фитнес залата, приятелите ви ще ви благодарят за това. Ние сме сериозни!