НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечебната йога премахва болката във врата и гърба

Лечебната йога премахва болката във врата и гърба

0
Лечебната йога премахва болката във врата и гърба
Лечебната йога премахва болката във врата и гърба

Лечебната йога премахва болката във врата

Изпитвали ли сте някога непоносима болка във врата, която помрачава всичките ви мисли? А болезнени усещания в лумбалната област? Такова неразположение се счита за едно от най-неприятните, но е и предвестник на сериозни проблеми.

Използването на йога за премахване на тази болка не е много популярно. Въпреки това хората, които са тествали тази техника за укрепване на шията и гръбначния стълб, отбелязват положителен резултат и вече не могат да си представят живота си без йога.

Лечебната йога е в състояние да облекчи неприятната мускулна болка. С нейна помощ можете да премахнете болката в шията и да облекчите стреса.

Няколко ефективни упражнения:
1.Легнете на гърба си и сключете ръцете си отзад. Опитайте се да ги изтегнете встрани, докъдето можете. Всички движения трябва да се извършват плавно и внимателно, за да не повредите връзките си.

Лечебната йога премахва болката във врата и гърба

2.Седнете на краката си. Ръцете трябва да са сключени зад гърба. Дръжте главата си изправена. Поемете дълбоко въздух. Това упражнение може да причини дискомфорт, но ползите от него трудно могат да бъдат оспорени.

Лечебната йога премахва болката във врата и гърба

3.Притиснете предмишниците си към стената, така че да са успоредни една на друга и под нивото на раменете. Разстоянието между лактите трябва да бъде възможно най-голямо. Отстъпете от стената няколко стъпки, след което отпуснете врата и главата надолу.

Лечебната йога премахва болката във врата и гърба

Упражнението трябва да се повтори 5 пъти (с дълбоко вдишване при всяко).

4.Отпуснете се на коленете си, като предварително сте подготвили поставка за тях. Спуснете главата надолу. Необходимо е да останете в това положение.

След това започнете да разтягате гръбначния си стълб. Дишайте дълбоко. Повторете упражнението 10 пъти.

5.Поставете краката на ширината на раменете. Застанете прави, сключете ръцете си и ги поставете зад главата си. На следващо място, те трябва да бъдат изтеглени напред с максимални усилия (но не прекалено много). Така гръбначният стълб ще започне да се изправя. Също така, техниката насърчава растежа на мускулите на шийно-раменната област и гърба.

6.Застанете на четири крака. Трябва внимателно да кръстосате ръцете си, след което вдигнете една от тях нагоре. Спуснете главата надолу и я опрете на пода. Протягайте ръцете си, като ги редувате. Повторете упражнението 10 пъти (при всяко дълбоко вдишване).

7.Подгответе две кубчета. Поставете едното от тях под долната част на гърба, другото под главата. Опитайте се да останете така и се отпуснете колкото се може по-дълго в тази позиция. Направете до 5 вдишвания и завършете упражнението.

8.Опитайте се да съедините противоположното бедро с лакът. Слжете отзад свободната си ръка. Разтегнете се добре. Повторете упражнението с другия лакът и крак. Трябва да усетите добре мускулите на бедрата.

Друг важен съвет – не гледайте телефона или таблета си, докато ходите, това е неестествено положение за тялото.

Гръбначният стълб е оста, върху която почива цялото тяло. И следователно проблемите с него се отразяват негативно на други органи. Изпълнявайки горните упражнения ежедневно, бързо ще забележите положителен резултат. Бъдете здрави!