НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ето кои чинии и чаши привличат негативна енергия

Ето кои чинии и чаши привличат негативна енергия

0
Ето кои чинии и чаши привличат негативна енергия
Ето кои чинии и чаши привличат негативна енергия

Ето кои чинии и чаши привличат негативна енергия – най-добре ги изхвърлете на боклука веднага

Всички знаят, че здравословното ни състояние зависи от храната, която ядем. Но не по-малко важни са чиниите, от които сме свикнали да ядем! Отнасяйте се внимателно към избора на съдове и уреди за хранене – така че те да не повлияят на здравето ви!

Ето кои чинии трябва да спрете да използвате и защо

Обмислете внимателно причините и знаците, заради които е време да се сбогувате с дадена чиния или чаша:

За украсата на съдовете често се използват вредни химикали с вредни примеси. Освен това, върху съдовете за хранене се нанася специално покритие, което предпазва човек от опасното въздействие. Ако обаче по съдовете се появят пукнатини, драскотини или други механични дефекти, се препоръчва незабавно да се откажете от тяхната употреба. Това може да причини отравяне.

Освен това бактериалните организми се натрупват в големи количества в микроскопичните пукнатини. Те могат да причинят гастрит, язви и други заболявания. Могат да предизвикат развитието на настинки или херпес по устните.

Смята се, че съдовете с пукнатини имат недостатъци и от енергиийна гледна точка. Според народните поверия, напуканите чинии приличат на енергийните вампири. Те буквално приемат енергията на този, който пие или яде от тях.

Внимавайте със съдовете, направени от меламин. Това вещество е изключително вредно и е забранено в някои страни. Въпреки това, често можете да откриете такава посуда по рафтовете – евтина, ярка и лека.

Другата причина, поради която определено трябва да се сбогувате с чашата или чинията, е изключително проста.

Наливайки горещи супи или напитки в такива съдове, рискувате да се изгорите. Защо? Да, защото чашата или чинията може лесно да се спука от горещото.

Е, препоръчваме ви щателен одит в кухнята! Ако има твърде много такава посуда, изхвърлете я без излишни съжаления. Направете си подарък, защото имате чудесна причина да актуализирате кухненския “гардероб”!